”Blir tufft att hålla ihop känslomässigt”

Little Jinder om att leda ”Musikhjälpen” 2016

NÖJE

Förra året bad hon om att få leda ”Musikhjälpen”.

I kväll kliver Josefine Jinder, 28, in i glasburen.

– Att hålla ihop känslomässigt kommer bli en utmaning, säger hon.

I kväll intar årets upplaga av ”Musikhjälpen” Stortorget i Örebro. Sändningarna leds av popartisten Josefin ”Little Jinder” Jinder, The Hives-sångaren ”Howlin” Pelle Almqvist och programledaren Kodjo Akolor.

Little Jinder fick uppdraget efter att själv ha bett om det i direktsändning när hon gästade programmet som artist förra året.

– När jag hade spelat frågade jag varför jag inte kunde få vara programledare, säger hon.

Trion kliver in i glasburen klockan 20.00 i kväll. Sedan väntar sex dagar av direktsänd radio.

”Det slår verkligen an”

I år samlar ”Musikhjälpen” in pengar till förmån för barns rätt att gå i skolan. Josefine Jinder förväntar sig en emotionell berg- och dalbana.

– Dygn fyra när man har pratat med tretusen personer och det kommer in en sexåring som skänker sin sparbössa...där tror jag att man bara känner aaaj. Hela solidaritetsgrejen slår ju verkligen an någonting. Jag tror att det tuffaste kommer att vara att hålla ihop det känslomässigt.

”Passar min personlighet perfekt”

Men framför allt ser hon fram emot uppdraget.

– Jag tackade ja för att jag kände att det passade min personlighet helt perfekt. Det är kul att känna att man gör någonting. Jag vill bara att det ska börja nu, nu, nu!

Josefine Jinder är en Sveriges just nu hetaste artister och ”Musikhjälpen” blir hennes allra första programledarjobb. Hon tar det nya, okända uppdraget med ro.

– Jag har svårt att identifiera mig i någon roll, men jag gillar att prata och är inte särskilt blyg så jag tror säkert att jag kommer att klara av det. Men om jag är bra eller dålig, det ska inte jag avgöra.

”Musikhjälpen” sänds mellan den 12 och 18 december.

ARTIKELN HANDLAR OM