Brännskades av sin pappa - stöttas av Idol-Axel

Stöttas av stjärnan efter brännskadan

avLouise Åström

NÖJE

Samuel är svårt brännskadad.

I programmet ”Sofias änglar” får han träffa Idol-Axel som delar med sig av egna erfarenheter.

– Det gav hopp till honom, säger hans mamma Yvonne.

I säsongspremiären av tv-programmet ”Sofias änglar” besöker Sofia Wistam och hennes team Yvonne och hennes två söner. När Yvonne gjorde slut med sitt ex började han trakassera familjen. År 2005 hällde han bensin över Yvonne och yngsta sonen Samuel och tände eld. Något som gjorde att Yvonne och Samuel fick allvarliga brännskador och har tvingats opereras hundratals gånger.

Under programmet får Samuel träffa Axel Schylström, känd från Idol. Axel brännskadades svårt efter studenten då han fick 16 000 volt genom sig efter att ha klättrat upp på ett stillastående tåg.

– Jag tror att det var jättebra för Samuel att se en person som har gått så långt och inte brytt sig om sina brännskador när han sökte till Idol. Det gav liksom hopp till honom att det kan gå bra för honom också. Han var väldigt glad och tacksam för att han fick träffa honom och tyckte att det var jätteroligt, säger Yvonne till Nöjesbladet.

Håller fortfarande kontakt

I programmet umgås Axel med Samuel och hans storebror Jesse, i Kungsträdgården i Stockholm.

– Jag tror att det är viktigt nu när han går in i tonåren att han är noga med att inte bry sig om vad andra tycker. När jag kom till det stadiet började jag må som bäst. Var stolt över ärren och bär dem. Det är fullt möjligt för alla att göra precis vad de vill i livet, säger Axel i programmet.

Enligt Yvonne har Axel haft fortsatt kontakt med Samuel efter det att programmet spelades in.

– De chattar. Axel har skrivit till Samuel och sa att han skulle titta på programmet och frågat om han var nervös. Det var jättegulligt av honom att han tog kontakt med Samuel.

Sofias änglar sänds den 31 januari klockan 21:00 på Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM