Johnny Depp stämmer ekonomiska rådgivare för bedrägeri

1 av 3
NÖJE

HOLLYWOOD. Johnny Depp har dragit in miljarder på Hollywoodkarriären.

Ändå har han ekonomiska problem.

Nu ger han sina rådgivare skulden och stämmer dem på 225 miljoner kronor.

Det nya målet inleds direkt Depp satt punkt för skilsmässostriden med exfrun Amber Heard.

Den 52-årige stjärnan uppger att samarbetet med The management group stått honom dyrt. Under de 16 år företaget skött hans finanser har det debiterat honom mer än 250 miljoner kronor.

Han anklagar företagets ägare, advokaterna Joel och Robert Mandel, för att inte ha upplyst honom om det ansträngda finansiella läget samtidigt som de drivit honom ”djupare och djupare i ekonomiskt trångmål”.

Depp anlitade duon 1999. I stället för en fast kompensation fick de enligt stjärnans stämningsansökan fem procent av hans inkomst från filmer som ”Pirates of the carribean” och ”Alice in wonderland”.

”Ett påhitt”

Enligt Depp lämnade de inte in hans deklarationer i tid, vilket ledde till straffavgifter på cirka 50 miljoner kronor.

Han anklagar dem också för att ha betalat för mycket för en rad tjänster, för att ha glömt bort att säga upp hyreskontraktet på en bostad där hans mamma bodde tillfälligt och för att 2012 till 2015 ha betalat 72 miljoner kronor i säkerhetskostnader.

I stämningsansökan skriver Depp att han inte upptäckte situationens allvar förrän han i mars 2016 bytte agent.

Han ska ha börjat inse att allt inte stod rätt till när Mandel-bröderna sa att han hade ekonomiska problem och tvingades sälja sin villa utanför St Tropez i Frankrike för att klara räkningarna.

En advokat för The Management Group kallar Despps stämning ”ett påhitt”, förnekar tjänstefel och förklarar situationen med stjärnans vidlyftiga leverne.