Joakim Lundell

Joakim Lundell knäckt av framgången: ”Varit ett helvete”

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

Han är nybliven pappa och aktuell med nya tv-serien ”Familjen Lundell”.

Nu avslöjar Joakim Lundell att senaste året varit ett helvete.

– På julaftonen bröt jag ihop och bara låg i sängen och grinade, säger han till Nöjesbladet.

Youtube-profilen Joakim Lundells, 33, enorma framgångar var nära att krossa honom och han har haft ett tufft år bakom sig.

– Det har varit ett helvete. Jag gick upp 06 varje morgon och jobbade till tre på natten. Jag sov i stort sett tre timmar varje natt och det gällde helger också, så på julaftonen bröt jag ihop och bara låg i sängen och grinade, säger han till Nöjesbladet.

Var det för att du var tvungen eller blev jobbet som en drog?

– Både och, och jag kände en press hela tiden. Om jag inte lägger upp något så kommer vi tappa följare trodde jag. Någonstans glömde jag bort att leva livet.

Joakim Lundell hade svårt att hantera framgångarna. Han blev fartblind, på bara några år fick Youtube-kanalen över 900 000 följare och han vann Guldtuben tre år i rad.

– Jag njöt aldrig av något utan det blev bara en jakt på nästa pris. När jag vann ett så kände jag bara att jag ville jobba ännu hårdare för att vinna fler nästa år, säger han.

– Detsamma gäller musiken. Där kom framgångarna också så fort för mig och allt blev så stort. Tillslut visste jag inte ens varför jag gjorde musik. Därför har jag haft ett uppehåll från musiken det senaste året för att känna vad jag vill göra. Jag fick nollställa allt.

Nu är Lundell tillbaka med nya tv-serien ”Familjen Lundell” där han tillsammans med sin fru Jonna och åtta månader gamla dottern Lunabelle ska ge en inblick i livet som småbarnsföräldrar.

Är nya tv-jobbet en omstart?

– Ja, att få vara kreativ på ett roligt sätt igen. Att få visa vem jag är. Folk har så förutfattade meningar om mig. Jag förväntas vara på ett visst sätt. Men det är så få som tänker på att jag har ett handikapp, det är det ingen som tar hänsyn till.

– Jag förväntas bara av media att fungera som alla andra. Gör jag inte det så åker jag på skit. Det tycker jag är jättekonstigt. Man förväntar sig inte att någon i rullstol som är förlamad ska kunna gå. Hur kan man då förvänta sig att någon med Asperbergs och add ska fungera precis som alla andra?

Är det fortfarande en stress att allt ni byggt upp ska försvinna?

– Nej, det där har jag släppt nu. Vad är allt det där värt när jag inte lever med min familj. Jag jagade bara nästa framgång. Tillslut sa Jonna: ”Hur mycket ska du vinna innan du blir nöjd?”.

– Jag ville bara slå nya rekord och firade aldrig. Gick bara vidare till nästa grej. När jag insåg att jag levde mer på sociala medier än i verkligheten så fick det räcka.

När kom vändpunkten?

– När vi blev föräldrar. Med Lunabelle kom det automatiskt. Det räcker med att jag ser henne så lägger jag undan mobilen.

”Familjen Lundell” har premiär 24 juni på Dplay.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Parets besked – efter tuffa tiden

ÄMNEN I ARTIKELN

Joakim Lundell

Jonna Lundell

Youtube