Lotta Engberg

Lotta Engberg: Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt

Folkkära artisten om ”Grease”-turnén, att det blir en ny säsong av ”Lotta på Liseberg” – och undantaget som kan få henne att dejta igen

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Fem år efter skilsmässan känner sig Lotta Engberg ännu inte redo att dejta igen.

Med ett undantag.

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på, säger hon med ett skratt.

Hon ser fram emot att turnera igen när musikalen ”Grease” intar konserthus och arenor runt om i Sverige efter att ha gett 70 föreställningar på Nöjesteatern i Malmö.

– Det ska bli roligt att åka på turné, det blir lite skolresevarning på det, säger Lotta Engberg, 56.

– Att åka på turné är jätteroligt när man inte gör det så mycket. När jag lämnade dansbandsåren räckte det med att se en buss för att känna att det var färdigrest. Nu ska det bli kul att få åka ut med det här gänget. Få umgås efter föreställningarna. Men jag vet att jag kommer lägga mig först av alla.

”Jag är inte tråkig”, säger Lotta Engberg.

Ny säsong av ”Lotta på Liseberg”

Har du blivit gammal och tråkig, är det vad du försöker säga?

– Nej. Nej, det har jag fan inte. Däremot tycker jag att det är väldigt skönt att sova. Och väldigt skönt att vakna och det gör jag ganska tidigt, så då måste jag lägga mig i tid. Jag är inte tråkig, tvärtom, säger hon med ett skratt.

I ”Grease” spelar Lotta Engberg skolans rektor, medan Anton Hagman, 21, och Caroline Johansson Kuhmunen, 30, gör rollerna som Danny och Sandy. Turnén har premiär 21 februari i Linköping och avslutas i Stockholm på påskafton den 11 april.

Lotta Engberg avslöjar att det därefter väntar ännu en säsong av populära ”Lotta på Liseberg” i sommar. Lottas sjuttonde år, och tolfte året som det sänds på TV4.

– Japp.

När blev det klart då?

– Ja, när blev det klart? Det är på nåt vis som ett tåg som bara rullar vidare. Vi ger alltid hösten för att bestämma sig om man vill, men alla vill ju så det är klart att det blir. Varför ska vi sluta? Det är nästan mer så, säger hon.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström är en populär gäst i Nyhetsmorgon.

Jobbar som god man

Lotta Engberg beskriver det som att hon är på en bra plats i livet. Till hösten vill hon sätta sig i skolbänken igen, men hon har inte bestämt sig för vad hon vill studera. Sedan ett år tillbaka tar hon uppdrag som god man, efter att ha utbildat sig till det. Och innan dess har hon studerat bokföring och även tagit jägarexamen.

– Jag kan ju bara musik, det är så tråkigt. Så jag är lite sugen på att läsa statsvetenskap och jag är lite sugen på att läsa matematik. När jag läste till god man märkte jag vad lite jag kunde om hur det funkar i ett samhälle och alla funktioner som finns. Det finns så mycket mer att lära, säger hon.

Dejtar du nåt då?

– Nej, inte det minsta.

Är det skönt?

– Ja, det är det faktiskt. Jag är inte där. Jag är inte mogen.

Det har gått fem år sedan skilsmässan från exmaken.

– Nånstans är det ju så att jag har varit gift två gånger, jag har inte längtan efter att gifta mig. Jag känner mig inte ensam. Tycker det är ganska skönt att vara ensam de gånger jag är det och det är inte så ofta. Så nej, behovet finns inte där, säger hon.

Kan göra undantag för tv-doktorn

Men ämnet är inte helt avslutat där. Precis när intervjun är över säger Lotta Engberg lite eftertänksamt:

– Ska jag vara ärlig är det ju också lite svårare att träffa nån när man blivit äldre. Man blir mer bekväm.

Sen lägger hon till med ett leende:

– Doktor Mikael (TV4-profilen Mikael Sandström, reds anm) tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt.

Kan jag citera dig på det?

– Ja, det är bara roligt.

Så tystnar hon:

– Tänk om han ringer. Då dör jag, säger hon och brister ut i skratt igen.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag var rädd att få påse på magen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Lotta Engberg

TV4

”Soldoktorn” Mikael Sandström

Anton Hagman