Egna paradgrenen fällde Staffan Olsson

Handbollsstjärnan tvingades lämna ”Mästarnas mästare” – efter bollkastning

avAlice Göransson

Bollkastning fällde handbollslegendaren.

Staffan Olsson fick lämna ”Mästarnas mästare” – på grund av egna paradgrenen.

– Jag tycker att det är mer basketkast än handbollskast och jag har alltid varit rätt kass på basket, säger han efter förlusten.

Handbollsstjärnan åkte ut under söndagens avsnitt av ”Mästarnas mästare” på SVT. Staffan Olsson, 55, säger att han är glad för den tiden han fick och att han vågade ställa upp. Men det var inte självklart för honom tacka ja till ”Mästarnas mästare”.

– Jag valde att vara med sen för att jag tycker att jag har blivit en liten fegis. Jag har under de senaste åren märkt att jag har ett stort kontrollbehov. I programmet var det väldigt jobbigt att man sent får reda på vad man ska göra, men jag fick våga utsätta mig själv för det, säger han.

1 av 3 | Foto: SVT
Staffan Olsson

Åkte ut genom bollkastning

Handbollstjärnan förlorade i en bollkastning mot fotbollsproffset Henrik Larsson, 47, och fick därför delta i nattduellen.

Känns det inte surt att förlora mot Henke i bollkastning när du är handbollspelare?

– Jag tycker att det är mer basketkast än handbollskast och jag har alltid varit rätt kass på basket. Vi båda sysslar ju med boll så vi har väl hyfsad bollkänsla båda två. Så det kändes rättvist tycker jag, säger han.

”De visar inte allt”

I nattduellen föll han sedan i en tävling om reaktionsförmåga mot hockeystjärnan Kim Martin, 33.

–Jag hade svårt att koncentrera mig. Vi stod där i tolv minuter innan något hände. Då frågade jag något precis när den slocknade. Det är de som är spännande med tv, de visar inte allt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM