Musikhjälpen

De programleder ”Musikhjälpen” 2019

Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi flyttar in i glasburen på Stora torget i Västerås

Av: 

Cornelis Rikken

Torbjörn Ek

NÖJE

Daniel Hallberg, blir programledare för årets ”Musikhjälpen” i P3 tillsammans med Farah Abadi och Miriam Bryant.

Nu bävar komikern för att bli inlåst i en bur i 144 timmar.

– Jag känner att jag bara kastar mig in i det. Jag är superskänslig för att sova, superkänslig för mat, äter som en tonåring, har jättemycket ensambehov, säger Hallberg i Aftonbladet Morgon.

”Musikhjälpen” i P3 direktsänds i år från Stora torget i Västerås, med start 9 december.

I år programleds det 144 timmar långa välgörenhetseventet av ”Musikhjälpen”-veteranen Farah Abadi, 31, samt debutanterna Daniel Hallberg, 32, och Miriam Bryant, 28.

– Nu börjar jag förstå vad jag har gett mig in på. Farah har börjat berätta att det är jobbigt, typ ingen mat, typ ingen sömn, en väldigt liten bur, filmkameror dygnet runt. Men det ska bli jättekul, säger Hallberg när han gästar Aftonbladet Morgon på måndagsmorgonen.

”Fruktansvärda historier”

Farah Abadi gör sitt tredje år som programledare för ”Musikhjälpen”.

– Jag tror att det svåraste är att man aldrig får vara själv. Men också att man får höra på fruktansvärda historier och att man blir så himla engagerad, man vill att alla andra ska förstå det man själv har förstått, säger hon.

Årets tema är ”Sex är inte ett vapen” och fokus kommer ligga på sexuellt våld som förekommer i krig och konflikter världen över.

– Det är ett jättestort problem som finns över hela världen, att man använder sex som vapen. Våldtäkter, tvångsäktenskap, barnäktenskap, sexhandel, sexslavar. Det är något som offren får bära med sig resten av sina liv. Någon som blivit våldtagen kanske inte alltid blir accepterad tillbaka av sin familj och tvingas leva i fattigdom, och måste kanske sälja sin kropp för att kunna överleva, säger säger Farah Abadi.

Känner inte varandra

De tre programledarna känner knappt varandra.

– Det här är andra gången vi ses, säger Farah Abadi och pekar på Miriam Bryant i Aftonbladet Morgons sändning.

Bryant räknas till Sveriges just nu absolut största popstjärnor och fick sitt stora genombrott i TV4:s ”Så mycket bättre” 2015. Sedan dess har hon både dominerat Svensktoppen och prisats på diverse ansedda galor, bland annat P3 Guld och Rockbjörnen.

– Jag är inte nervös för nåt. Jag är superpeppad, säger Bryant.

”Superkänslig”

Hallberg slog först igenom på Instagram där han lade upp sina egeninspelade humorsketcher. Under hösten har han synts på SVT där han har agerat sidekick till Kristian Luuk, 53, i talkshowsatsningen ”Luuk & Hallberg”. Han bävar inför inlåsningen i ”Musikhjälpens bur”.

– Jag känner att jag bara kastar mig in i det. Jag är superskänslig för att sova, superkänslig för mat, äter som en tonåring, har jättemycket ensambehov, säger han och skrattar.

”Musikhjälpen” 2019 pågår 9 till 15 december och direktsänds dygnet runt i P3, SVT Play och i Musikhjälpens app.


PODD Tv-bönderna och kärleken

I åttonde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” berättar Linn och Bea allt om tittarilskan mot TV4 efter förra veckans avsnitt.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

ANNONS

Handla festkläder från små till stora storlekar. Upp till 60% rabatt på tusentals varor hos Cellbes här!

Extern länk från Cellbes SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Musikhjälpen

LÄS VIDARE

Felix Sandman inför Musikhjälpen: ”Många har minst 50 spänn att lägga på ett bra ändamål”

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikhjälpen

Miriam Bryant

Daniel Hallberg

Farah Abadi (tidigare Erichsén)