Bilderna som ska bevisa att ingen flaska användes

Ny bevisning: Ska rentvå ASAP Rocky i rättegången

Under gårdagens rättegång visades bilder där advokat Martin Persson ringat in ASAP Rocky och de två övriga åtalades händer.

Aftonbladet kan nu visa bilderna.

I ingen av händerna syns en hel flaska. På en bild syns möjligtvis en skärva.

En viktig fråga i misshandelsrättegången mot Rakim Mayers och två personer i hans sällskap har varit i fall någon eller några av dem använde en glasflaska.

Åklagaren har skrivit: Vid misshandeln har slag utdelats med tillhygge i form av en hel och/eller delar av en glasflaska.

ASAP Rocky: Vill inte provocera

Under torsdagens förhandling medgav både Rakim Mayers och en av de andra åtalade att de hållit i glasflaskor innan slagsmålet. Men anledningen till det ska inte ha varit att de tänkt använda dem i en misshandel, utan att de ville förhindra 19-åringen och hans vän att använda glasflaskorna mot dem.

– Jag plockar upp två flaskor som jag inte ville skulle användas mot oss. För innan jag plockade upp dem såg jag att de hade lagt märke till dem. Så jag tog flaskorna och gick upp mot huvudgatan, sade en åtalad i ASAP Rockys sällskap i rätten i går.

Själv sa ASAP Rocky att han stoppade en flaska innanför tröjan för att inte provocera 19-åringen eller hans vän.

– Jag gömmer den inte, jag vill bara inte att de ska se den. Jag vill inte provocera dem, sade ASAP Rocky.

19-åringen: De började hugga

Tidigare under rättegångsdagen hade Martin Persson, advokat till en av de åtalade, frågat ut målsäganden om våldet han fick emot sig.

Var flaskan redan krossad, eller krossade de den på dig? frågade Martin Persson.

– I det skedet, när jag var nere på marken, var glasen krossade, svarade den 19-årige målsäganden.

Vet du om du blev slagen med ölflaskor, eller vad du blev slagen med av de här killarna?

– Jag vet inte om det var ölflaska, ölflaskor eller inte. Men efter att jag blev nedkastad på marken började de hugga med vassa föremål.

19-åringen har även sagt att han blivit slagen i huvudet med en flaska innan han blev nedkastad i marken.

”Kan ha lämnat över till varandra”

Därpå visade Martin Persson upp bilderna som Aftonbladet nu kan publicera, där händerna på ASAP Rocky och de två övriga tilltalade har ringats in. I detta utsnitt syns ingen av personerna hålla i en hel glasflaska. På en av bilderna ser det ut som att en tilltalad möjligtvis kan hålla i en glasskärva.

19-åringen svarade:

– Jag menar att de kunde ju lämnat över flaskan till varandra. Den enda till den andra och den tredje, säger 19-åringen.

Martin Persson avslutade med att säga att han väntar sig att vittnena som är kallade under morgondagen kommer säga att ingen flaska användes i misshandeln. Följ vad vittnena säger i vår direktrapport.


PODD Allt om rättegången mot ASAP Rocky – de viktigaste bevisen som kan fälla stjärnan

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om varför en krossad glasflaska och ett fåtal SMS kan avgöra ASAP Rockys framtid.  

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ASAP Rocky-rättegången
Minut för minut från Stockholms tingsrätt
Skriv inlägg
 • Maria-Elena Zelaya

  Nu avslutar vi den här direktrapporteringen. Tack till alla som följt vår tråd och bidragit med många intressanta frågor. God kväll! 

 • Jamshid Jamshidi

  Ett privatjet på Arlanda flygplats väntar på rapstjärnen, uppger källor för Aftonbladet.

 • Jamshid Jamshidi

  Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer ASAP Rocky lämna landet i kväll. Källor uppger för Aftonbladet att förberedelserna på Arlanda är i gång.

 • Maria-Elena Zelaya

  Strax efter presskonferensen meddelar Lili Assefa, grundaren av PR-byrån Assefa Communication som har hand om ASAP Rockys PR i Sverige, att de inte kommer att uttala sig mer än att de är nöjda över beskedet. 

  – Slobodan Jovicic har berättat allt, vi har gjort tydligt att detta var förväntat och att killarna är glada. ASAP Rockys mamma kommer inte att uttala sig. Nu är det klart, säger hon.

 • Jamshid Jamshidi

  President Donald Trump kommenterar frisläppandet:

Publisert:

LÄS VIDARE