Malin Berghagens oro för barnen

”Mina tårar vill inte ta slut”

Publicerad:
Malin Berghagen har känt sig orolig för sina barn i 33 år.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Malin Berghagen har känt sig orolig för sina barn i 33 år.

NÖJE

Malin Berghagen är orolig för sina barn.

Det har hon varit i 33 år.

”Kan du förstå oss? Vi som är föräldrar till barn med nyanser mörkare än din?”, skriver hon på Instagram.

Under onsdagen var det Black lives matter-demonstration i Stockholm. Många kritiska röster höjdes med anledning av den stora folkmängd som samlades mitt under en pågående pandemi.

Nu slår Malin Berghagen, 54, tillbaka mot kritiken och tycker att folk borde ha förståelse för att det genomfördes.

”Sitter i bilen och mina tårar vill inte ta slut. Jag förstår inte varför det är så svårt att vara snäll och inkännande. Jag förstår din rädsla över att något ska hända dina barn. Kan du förstå min? Den har varit i 33 år och 365 dagar om året. Att just mina barn ska möta en rasist på vägen hem”, skriver hon.

”Säg det till polisen som kvävde en man inför ögonen på en hel värld”

Tillsammans med sitt ex Dag Taylor, som dog 2014, har hon barnen Christopher Taylor, 33, och Love Taylor, 31. Under hela deras liv har Berghagen oroat sig för att de ska utsättas för rasistiska påhopp eller andra hatattacker.

”I varenda cell i min kropp kan jag förstå den för pandemin har varit i 4 månader även i mitt liv. Men kan du förstå oss? Vi som är föräldrar till barn med nyanser mörkare än din? Våra ungdomar fick en dag där de stod upp för varandra. Inte världens bästa timing, håller med, men säg det till polisen som kvävde en man inför ögonen på en hel värld”, skriver hon.

Foto: CAROLINA BYRMO
Malin Berghagen med barnen Christopher Taylor och Love Taylor.

”Vad hade ni väntat er skulle hända?”

Malin Berghagen fortsätter att nyansera bilden kring demonstrationen.

”Vad hade ni väntat er skulle hända? Att århundraden av rasism och hat skulle få utsatta (i generationer) att säga ’nja nu är ju inte riktigt läge, vi blir arga en annan dag’. Vilken människa som helst kunde ju någonstans förstå att det här skulle bli en explosion av känslor som burits i generationer och ingen pandemi kunde stoppa”, skriver hon.

Aftonbladet har sökt Malin Berghagen, Christopher Taylor och Love Taylor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN