R Kellys offer träder fram: ”Det är mitt liv”

Lanita Carter anklagar r&b-stjärnan för sexuella övegrepp

avAlex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Lanita Carter är en av dem som anklagar R Kelly för sexuella övergrepp.

Nu träder hon fram i en intervju med CBS news.

– Om jag hade kunnat ändra något med den dagen så hade det varit att inte vara där, säger hon.

Artisten R Kelly står åtalad för att ha begått sexuella övergrepp på flera kvinnor. Lanita Carter är en av fyra vittnen vars vittnesmål fått artisten åtalad. Nu talar hon för första gången öppet ut om sina upplevelser.

– Jag har burit på det här sen 2003. Jag vill inte vara i offentligheten, men det här är mitt liv. Om jag dör imorgon så vet jag åtminstone att jag berättade sanningen, säger hon i en intervju med CBS news.

Krävde oralsex

Lanita Carter, som var R Kellys hårstylist i över ett år, säger att han ringde upp henne den 18 februari 2003 för att få sitt hår kammat och flätat. Han ska sedan ha bett om att få en hårmassage, något som hon tackade nej till eftersom det inte ingick i hennes arbetsuppgifter.

Han ska då ha tryckt ner hennes huvud och krävt oralsex.

– Om jag hade kunnat ändra något med den dagen så hade det varit att inte vara där.

Hon polisanmälde övergreppet samma dag, men R Kelly dömdes aldrig. Tio månader senare ska han ha betalat henne cirka sex miljoner kronor för att hålla tyst.

Lanita Carter säger att hon var 24 år när övergreppet ägde rum. De andra tre kvinnorna, som också anklagat honom för övergrepp, har valt att vara anonyma. De ska ha varit minderåriga och mellan 14 och 16 år gamla vid övergreppen.

1 av 2 | Foto: CBS
Lanita Carter berättade om övergreppen hon utsattes för av R Kelly i ett CBS-program.

Advokat lämnade in sexfilm

Advokaten Michael Avenatti, som företräder flera av kvinnorna, har tidigare lämnat in en video till åklagaren där R Kelly påstås ha sex med en 14-årig flicka.

R Kellys advokat Steve Greenberg har tidigare sagt att han inte tror på någonting som Michael Avenatti säger och att kvinnorna ljuger.

– Jag tror att alla kvinnor ljuger. Det här blivit – jag kan säga att R Kelly gjort något – boom. Det var en presskonferens igår där två flickor påstod att de utsatts för övergrepp av R Kelly, och advokaten stod där med en bild på LL Cool J, sa Steve Greenberg under en presskonferens förra månaden.

R Kelly nekar

Efter anklagelserna har musiktjänster som Spotify och Apple Music slutat att tipsa om hans låtar i sina spellistor.

Musikbolaget RCA Records, som ägs av Sony, har valt att avbryta samarbetet med stjärnan.

R Kelly har tidigare åtalats för barnpornografibrott, men då friats. Han har hela tiden nekat till brott.

Publicerad: