Ulf klarade pressen – tog hem miljonen i ”Postkodmiljonären”

”Handlar mer om äran än pengarna”

Ulf Jensen, 67, kammade hem miljonen i ”Postkodmiljonären.”

Nu kommer han uppfylla en av sin frus stora drömmar.

– Jag lovade henne att glasa balkongen om jag gick hela vägen, säger han.

Han är den tolfte i ordningen att bli miljonär i TV4:s program ”Postkodmiljonären. Ulf Jensen lyckades hantera pressen och satte svaret på miljonfrågan.

– Jag kunde inte svaret säkert. Men kultur är något jag är hyfsat bra på. Men det var lika bra att använda de livlinorna jag har. Det var ingen vild chansning, men det var ganska troligt att det var han, säger han.

”Jätteglad”

1996 vann Ulf Jensen världsmästerskapen i Jeopardy i Los Angeles. Därför var förväntningarna höga på honom och under tre avsnitt svarade han rätt på alla frågor. När den sista frågan kom tvekade han en aning men valde till slut att chansa.

– Jag har ju tävlat förr. Men det var alldeles fantastiskt! Jag blev väldigt glad och lite stolt, säger han.

Rickard Sjöberg: ”Hatten av”

Programledaren Rickard Sjöberg kramade om den nyblivne miljonären och var glad för hans skull.

– Alla miljonvinnare i heta stolen är värda all beundran, men Ulfs bedrift sticker verkligen ut. Inte nog med att han svarade rätt på alla frågor, han var dessutom den av över 1000 deltagare i programmet historia som hade mest att förlora på att ställa upp över huvud taget. Som gammal stormästare och inofficiell världsmästare i Jeopardy bar han ett tungt ok av förväntningar. Hatten av, säger han.

Ska glasa balkong

En del av pengarna kommer han använda till att uppfylla en av sin frus stora drömmar.

– Jag lovade min fru att glasa balkongen om jag gick hela vägen så att hon kan ha apelsinträd och olivträd på balkongen under den kalla årstiden, säger han.

Balkongen är på elva kvadrat och Ulf tycker att hon är värd det. Resten av pengarna vet han inte riktigt vad han ska göra med.

– Jag är ju 67 år. Jag är mest glad att hjärnan är lika välfungerande nu som förr. Jag är inte väck bara för att jag är gammal. Men jag är lite stolt. Det handlar mer om äran än pengarna, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN