Heard vill att Depp lämnar henne i fred

Jan Samuelsson/TT

Publicerad 2022-05-26

Amber Heard vittnade under torsdagen och sade bland annat att: "jag vill att Johnny ska lämna mig i fred".
Amber Heard vittnade under torsdagen och sade bland annat att: "jag vill att Johnny ska lämna mig i fred".

Filmstjärnan Amber Heard vittnade under torsdagen i den högprofilerade rättegången med exmaken Johnny Depp.

– Jag vill bara att Johnny ska lämna mig i fred, sade hon.

Förtalsrättegången är inne på sin sjätte och sista vecka. Under torsdagen utfrågades Amber Heard som sista vittne i rättegången. Hon hävdade att Johnny Depp fört en förödmjukande trakasserikampanj mot henne, som medfört att hon fruktat för sitt liv.

– Trakasserierna och förnedringen, kampanjen mot mig som ekar varje dag på sociala medier och nu framför kamerorna i domstolslokalen, gör att jag varje dag måste återuppleva traumat, sade Heard, medan hon kämpade mot tårarna.

– Kanske är det lätt att glömma bort att jag är en människa.

”Johnny har tagit nog”

Depp har stämt Heard för förtal efter hennes beskrivning av sig själv, i en artikel publicerad i Washington Post i december 2018, som ”en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet”.

Depp hävdar att han blev förtalad i artikeln trots att hans namn aldrig nämndes, och förnekar att han någonsin slagit Heard.

Heard sade att hon hoppas att rättegången kommer att låta henne återfå sin röst. Och sade att hon hade ”rätten som amerikan” att publicera en artikel som beskrev hennes erfarenheter och hur de relaterar till den nationella debatten om våld i hemmet.

– Johnny har tagit nog av min röst. Jag har rätt att berätta min historia.

Långfingerskada i fokus

Det sista vittnet på Johnny Depps sida under torsdagen var en handkirurg, Richard Gilbert, som var där för att bedöma en fingertoppskada på Depp.

Fingertoppen skars av under ett slagsmål i Australien. Depp säger att det inträffade när Heard kastade en stor vodkaflaska på honom. Heard säger att Depp gjorde det mot sig själv i ett drogfyllt raseri en natt då han också förgrep sig sexuellt på henne med en spritflaska.

Handkirurgen sade att han tror att skadan på Depps långfinger kunde ha uppstått som Depp beskriver det.

Under fredagen kommer slutpläderingar att hållas.

Rockbjörnen

LÄS VIDARE