Joakim Lundell gör långfilm: ”En dröm som slår in”

Siktar mot Hollywood

Joakim Lundells högsta dröm går i uppfyllelse.

Nu producerar han en långfilm som ska upp på biograferna.

– Även om jag åstadkommit jättemycket de senaste åren känns detta som den slutgiltiga revanschen, säger han.

Han har miljoner följare på sociala medier och har vunnit både guldtuber och kristaller. Nu tar Joakim Lundell, 36, nästa steg i karriären.

– Jag ska göra det jag har kämpat för sedan jag började med innehåll i videoformat. Jag ska göra en långfilm som ska gå på bio, så det ska bli oerhört spännande. Det känns som en dröm som slår in, säger Joakim Lundell.

Producent för skräckfilm

Under våren 2022 kommer han att vara producent för en skräckfilm som han redan har skrivit manuset till. Han tycker att skräckfilmer överlag är en genre som är svår att få till, men säger att han inte räds utmaningar.

– Det finns inte så många exempel på lyckade svenska skräckfilmer som har både har gått bra och fått bra recensioner. Det är ett svårt utgångsläge men jag gillar det.

Exakt vad filmen kommer att handla om kan han ännu inte avslöja, inte heller vilka skådespelare som kan tänkas bli aktuella.

– Vi har många namn som vi jobbar på, men jag får inte säga något än tyvärr, säger Joakim Lundell.

Joakim Lundell.
Joakim Lundell.

Trivs bättre bakom kameran

Han sätter nu hög press på sig själv, men säger att målet är solklart.

– Jag vill göra utländsk film, engelskspråkig, ta mig till Hollywood och producera och regissera där, det är målet, säger Joakim Lundell.

Till skillnad från vad många tror så trivs han bättre bakom kameran än framför. Därför tycker han nu att det ska bli skönt att låta någon annan ta större delen av uppmärksamheten. Han inser dock att hans redan välkända namn kommer dra till sig uppmärksamhet, men vill vända det till något positivt.

– Jag kanske kan öppna en ny värld och att man får se hur det fungerar för de som skapar filmen. Kolla i Hollywood, det är ju skådespelarna som har de stora kontona på sociala medier och inte de som skrivit, regisserat eller producerat filmen. Skådespelarna får ofta all kredd men det stora arbetet sker ju oftast bakom kameran. Så när jag gör det kanske man kan belysa lite mer vad som händer bakom och vilket hårt jobb alla där gör, säger Joakim Lundell.

”Den slutgiltiga revanschen”

Joakim Lundell blev ett välkänt namn för svenska folket när han var en av deltagarna i den omdiskuterade dokusåpan ”Kungarna av Tylösand”. Trots att det är över tio år sedan han var med där kämpar Lundell fortfarande mot de fördomar som kommit med programmet. Nu hoppas han att det ska vara slut på det.

– Även om jag åstadkommit jättemycket de senaste åren känns detta som den slutgiltiga revanschen. I ”Kungarna av Tylösand” skrattade folk och sa att jag inte skulle komma någon vart. Nu får jag göra något som verkligen bygger på min begåvning, säger Joakim Lundell.

Publisert:

LÄS VIDARE