Brittiska regeringens attack mot Nicki Minaj: ”Borde skämmas”

Spred testikel-myt om coronavaccin

Boris Johnson på presskonferensen.
Boris Johnson på presskonferensen.

LONDON. Nicki Minaj är i fejd – med Boris Johnson.

Den brittiske premiärministern delade ut en känga till rapparen efter att hon spridit ovetenskaplig vaccinfakta på Twitter.

”Jag älskar honom även om jag gissar att detta var en diss?” svarar Minaj.

I en presskonferens på Downing Street på tisdagen riktade Storbritanniens regering stark kritik – mot Nicki Minaj, 38.

Detta efter att den Trinidad och Tobago-födde rapparen spridit ovetenskapliga teorier om coronavaccinet till sina 22,6 miljoner Twitterföljare.

I måndags skrev hon: ”Min kusin i Trinidad kommer inte att ta vaccinet eftersom hans kompis tog det och blev impotent. Hans testiklar svullnade upp.”

Chris Whitty, Boris Johnson och Patrick Vallance.
Chris Whitty, Boris Johnson och Patrick Vallance.

”Borde skämmas”

Professor Chris Whitty, Storbritanniens högste hälsoansvarig, tyckte att ”Anaconda”-rapparen borde skämmas.

– Det finns ett antal myter som flyger runt, av vilka några bara är uppenbart löjliga och några är uppenbart skapade för att skrämmas. Detta är en av dem, sa Whitty.

– Det finns personer som går runt och försöker avråda folk från att ta ett vaccin som skulle kunna vara livräddande.

– Enligt mig så borde de skämmas.

Nicki Minaj.
Nicki Minaj.

Johnson gav känga

Premiärminister Boris Johnson skickade också en känga mot Nicki Minaj, vars verk han sade sig inte vara så bekant med som han borde vara.

– Men jag är bekant med Nikki Kanani, en superstjärnedoktor från Bexley som har talat inför er (det brittiska folket) många gånger, som skulle säga till er att vaccin är underbara och att alla borde ta dem, sa Johnson.

– Därför föredrar jag att lyssna på Nikki Kanani.

Minaj: ”Älskar honom”

Rapparen reagerade direkt – och tycks inte ha tagit speciellt illa vid sig.

”Jag älskar honom även om jag gissar att detta var en diss? Den dialekten ugh! Yassss boo!!!” skrev Minaj i ett twitterinlägg som följdes av fem emojis med hjärtögon.

Sedan twittrade hon ut ett ljudmeddelande där hon gav sig på att imitera den brittiska dialekten.

”Skicka detta till premiärministern och låt honom veta att de ljög för mig. Jag förlåter honom. Ingen annan. Bara honom,” skrev hon i meddelandet som inleddes med ett gäng brittiska flaggemojis.

Nicki Minaj.
Nicki Minaj.

”Jag är brittisk”

– Hej premiärminister Boris, det är Nicki Minaj! Jag ringde bara för att säga att du var så fantastisk på nyheterna i morse, säger hon i röstfilen med en brittisk dialekt och fortsatte med några direkta osanningar.

– Jag är faktiskt brittisk. Jag föddes där, jag gick på Oxford-universitetet där. Jag gick i skolan med Margaret Thatcher (den före detta premiärministern som dog 2013) och hon sa så många fina saker om dig. Jag skulle älska att skicka dig mina samlade verk eftersom du inte vet så mycket om mig. Jag är en stor, stor stjärna i USA!

Publisert:

LÄS VIDARE