Casanovas gjorde årets dansbandslåt - här är alla Guldklaven-vinnare

Av:  TT

Årets hederspris gick till Flamingokvintetten för att bland annat ha varit med och lagt grunden till svensk dansmusik.
Årets hederspris gick till Flamingokvintetten för att bland annat ha varit med och lagt grunden till svensk dansmusik.

Efter två inställda år var Guldklavengalan åter tillbaka för att dela ut dansbandspriser.

Årets låt blev pandemiinspirerande "Mota Olle i grind (Amanda Lind)" med Casanovas.

Guldklavengalan inleder dansbandsveckan i Malung där 82 dansband finns på plats för att underhålla de upp mot 50 000 besökarna.

Eftersom covid-19 satte stopp för dansbandsveckan både 2020 och 2021 gällde årets galanomineringar hela pandemitiden. Ett antal nya kategorier hade tillkommit, som årets innovation, ett pris som gick till Callinaz "för att de hittat nya kreativa sätt att nå sin publik under pandemin".

Vinnaren av det tyngsta priset, årets låt, bestämdes av folkets röster tillsammans med en jury och gick till "Mota Olle i grind (Amanda Lind)" med Casanovas.

– Vi hade inte stått här i dag om inte folk hade röstat, men vi har känt ett stort stöd hela veckan. Tack snälla, det är ert pris, säger sångaren Henrik Sethsson.

Två år av restriktioner gjorde att priset för årets band ersattes med årets livestream, som gick till Donnez. Årets hederspris gick till Flamingokvintetten, som även mottog den mest ihållande applåden. På scen tackade Gunnar Karlsson och Bjarne Lundqvist, som båda var med och bildade orkestern för över 60 år sedan, för stödet.

– 1957 stod vi och sågade ved och pratade om att starta en orkester. Jag är väldigt stolt över att få stå här nu efter 65 år, säger Gunnar Karlsson.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln