Volbeat fick fansen att spela luftgitarr

Av:  Kristoffer Viita/TT

Danska bandet Volbeat med sångaren Michael Poulsen på Festivalscenen under Sweden Rock Festival.
Danska bandet Volbeat med sångaren Michael Poulsen på Festivalscenen under Sweden Rock Festival.

Danskarna i Volbeat bjöd upp till ett långt set med flera extranummer under torsdagskvällen på Sweden Rock i Norje utanför Sölvesborg.

– Long time no see. Ni ser äldre ut, det gör jag också, sade sångaren och frontmannen Michael Poulsen, för kvällen klädd i svart ärmlös jeansjacka.

Bandets fusion av rockabilly, heavy metal och bluesrock föll Sweden Rock-publiken i smaken, som spelade luftgitarr, sjöng med och headbangade med entusiasm. Mixen av stilar och sound bars upp mycket av Poulsen karisma som bland annat frågade publiken om det fanns några ”shady ladies” på festivalen och brände av ”Lola Montez” – en låt om en promiskuös och förförisk kvinna.

Volbeat hade inga problem med att gå ifrån sin egen låtkatalog och spelade en Johnny Cash-cover ena stunden och en death metal-hyllning den nästa. Den förfriskade publiken blev delaktig när Poulsen och hans mannar frågade efter önskningar och sedan levererade, inte helt olikt ett coverband.

Tyvärr stördes ett par låtar av ljudproblem som ibland gjorde att volymen chocksänktes, men scenshowen var både enkel och effektiv. Datoranimerad eld och strobljus ramade in hits som ”Pelvis on fire” och ”Shotgun blues” från den senaste skivan.

Publisert: