Plankade idé från Breaking Bad – åkte fast

Av: Olof Adlercreutz

Publicerad:
Uppdaterad:
"Breaking bad".
Foto: AP SCANPIX SWEDEN
"Breaking bad".

De hundratals trasiga tv-apparaterna satte till en början myror i huvudet hos vakterna i det australiensiska fängelset. Men det var inte en knarkfabrik fångarna försökte styra upp – utan en rökpaus.

Verkligheten överträffade inte dikten den här gången, möjligtvis blev det dött lopp.

Enligt contactmusic ska australiensiska fångar ha försökt planka ett av Walter Whites knep genom att skala av och sätta samman strömförande sladdar.

Men där Bryan Cranstons karaktär lurade döden ville fångarna bara ta en cigg. I australiensiska fängelser råder nämligen totalt rökförbud, men för att få eld på sina insmugglade ciggaretter har fångarna alltså låtit sig inspireras av tv-serien.

Totalt ska fångarna ha plöjt igenom 556 tv-apparater i jakt på att lugna nerverna med en cigarett. Av de sönderskruvade dumburkarna har 131 skickats på reparation medan de övriga var så härjade av rökarna att de måste bytas ut helt och hållet.

Inte första gången

Det är dock inte första gången skaparna bakom ”Breaking Bad” fått se sina idéer stulna. Tidigare i år upptäckte amerikanska DEA-agenter blått metamfetamin (som i vanliga fall är vitt, men som i tv-serien färgas blått) på gatorna.

– DEA-killarna älskar Breaking Bad och dom hjälper oss en hel del. Dom visade upp bilder på blått meth. Det var antagligen bara någon som hällde i karamellfärg, men man börjar ju undra ibland, säger George Matras, en av regissörerna bakom den populära tv-serien.

Publicerad: