Tittarilska mot Bingolotto: ”Skamligt”

Programledaren Rickard Olsson kommenterar klippningen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

På söndagskvällen skulle Adrian Macéus sjunga sin nya låt i ”Bingolotto” som handlar om klasskompisen Ebba som dog i terrorattacken på Drottninggatan.

Men efter 30 sekunder tvingades TV4 att bryta.

Nu rasar tittarna.

– Hans låt blev onödigt kort och med tanke på den guldstrupe han har så var det olyckligt, säger programledaren Rickard Olsson.

På söndagskvällen var 13-årige Adrian Macéus gäst i ”Bingolotto” där han bland annat pratade om sin insats i årets julkalender ”Storm på Lugna gatan”.

Mitt i programmet intervjuades han av programledaren Rickard Olsson och där berättade Adrian att han släpper sin nya låt ”How are you now” på fredag.

– Den handlar om julen och att det är ett sätt för familjer att mysa och träffas. Sedan finns det de som har lämnat oss på olika sätt. I mitt fall dog min klasskompis i terrorattacken. Så för mig var det naturligt att skriva om just den händelsen. Så det handlar lite om henne, förklarade Adrian och syftade på 11-åriga Ebba Åkerlund som dog i terrorattacken på Drottninggatan i april 2017.

1 av 3 | Foto: TV4
Adrian Macéus i Bingolotto.

”Väldigt intressant”

En märkbart berörd Rickard Olsson svarade:

– Oj, det ska bli väldigt intressant att höra.

Programmet avslutades med att Adrian skulle sjunga sin låt, men efter bara 30 sekunder bröts sändningen och programmet avslutades.

Efteråt rasade flera personer på ”Bingolottos” Facebooksida och tyckte att det var skandal att Adrian inte fick sjunga klart sin låt.

”Va f*n vi kunde väl fått höra hela sista låten. Nä reklamen är viktigare”, skriver en upprörd tittare.

En annan skriver:

”Att låta en artist inte få sjunga klart sin låt. Han fick bara 30 sekunder. Skamligt och hans låt var för en tjej som dog på Drottninggatan som ett offer för terror”.

När Nöjesbladet når Rickard Olsson är han medveten om det som hänt.

– Hans låt blev onödigt kort och med tanke på den guldstrupe han har så var det olyckligt. Om man som artist blir klippt i en låt så är det ju inte kul, men han var nöjd med förklaringen. Men man kan också se det som en fantastisk trailer inför hans skivsläpp. Han har byggt en förväntan.

Rickard Olsson: Organiskt program

Rickard säger att det är svårt att styra ett program som ”Bingolotto”.

– Det är ett organiskt program där man inte vet hur lång tid lådvinsterna tar. Vissa är långa, andra är korta. Men om folk blivit arga så måste det ha fungerat. Den där låten kommer vi att få höra mer av. Var inte oroliga, Sverige. Vi kommer också att lägga ut hela Adrians framträdande på ”Bingolottos” Facebooksida så fort som möjligt, senast i morgon bitti. Det lovar jag.

Rickard har även ett råd till upprörda tittare:

– Om den här tittarstormen vill jag säga: Bedarra. Går inte det så bit i en träbit så hårt det går.

Nöjesbladet har haft kontakt med Adrian som kommenterar händelsen i ett sms:
”Det var såklart tråkigt att jag inte fick sjunga klart min nya låt ”How Are You Now”. Den låg sist i programmet och jag antar att tiden tog slut. Men jag är jättenöjd. Alla i produktionsteamet var jättesnälla och lät mig sjunga färdigt för publiken i studion.”

Publicerad:

LÄS VIDARE