Fixa vårlooken

För att fixa den snyggaste och fräschaste vårmakeupen behöver du produkter som ger lyster, färg och en naturlig bränna. Tänk på att inte använda för mörka baser, utan fokusera på lyster, ljusa & guldiga skuggor, highlighters och ljusa läppar. Peeling är A&O när man använder brun-utan-sol-produkter. Det är inte snyggt med kanter i hårfästet eller en ojämn brun-ton. Återfukta alltid ansiktet, annars kommer aldrig huden få en naturlig glow.

Bild och text av Linda Gradin

Modell: Emeli

Peeling är A&O för att hålla huden fräsch och jämn. Scrubba hela kroppen och ansiktet 1 -2ggr i veckan och du påskyndar cellförnyelsen, får en jämn hud och en fantastisk lyster. Scrubb finns i alla former och typer. Till ansiktet är det bättre att använda en med finare korn i. Till kroppen funkar det med grövre korn.

Duschpeeling med mandelskal 50ml, Åhléns 40 kr

Brun-Utan-Sol för kroppen appliceras bäst efter att du duschat. Har du torr hy är det bra att smörja in dig innan med en tunn bodylotion. Blir en brun-utan-sol flammig kan det ha att göra med att men inte är tillräckligt noga applicerad eller att man är torr i huden. Var noga med att tona ut den ordentligt runt armbågar, händer, knän och fötter.

Self Tan for Face and Body 125ml, Esteé Lauder ca 280kr

Skydda dig alltid - även i vårsolens strålar. Solskydd är viktigt då solen inte alltid bara är bra för huden. Det är väldigt frästande att bara kasta sig ut i solens varma strålar, men tänk på att använda minst Spf 15 under din dagcreme. Solskydd skyddar och håller din hy yngre längre. Undvik pigmentsförändringar och linjer med att sola försiktigt och med solskydd.

Sun Care Towlette Spf 15, Esteé Lauder 295 kr

Lyster i huden kan vara lite svårt att få till. För att det inte ska bli för mycket och se ”svettigt ut” Hitta produkter som inte glittrar, utan som skimmrar mer. Mineralpuder ger otroligt fint lyster om du borstar på det med en stor puder borste. Se till att applicera det på rätt ställen dvs kindben, tinningar, läppar och på näsryggen. Använd en halvtransparant foundation under och du har en perfekt bas som håller och ser naturlig ut.

Wonderpowder Gobi, Make Up Store 395 kr

En cendré eller mörkbrun penna är ett måste. Markera ögonen precis i fransraden för att få fram din ögonform och en mer intensiv blick. Sudda pennan så inga skarpa linjer syns. För att få pennan att sitta bättre är det bra att grunda med en transparant beige skugga eller puder. När du målar mellan fransarna, dutta pennan emellan stråna och tona efteråt. Glöm inte heller den yttre delen av den nedre fransraden.

Eyepencil, Face Stockholm 135 kr

Shimmer och guld. Shimmriga produkter ger ett fantastiskt lyster. Låt ögonlocken glimmra lite extra. Ljusa guldiga, aprikosa och rosa toner gör att du också ser lite mer solbränd ut. Tona skuggan på ögonlocket och längst inne i ögonvrån för en flörtig blick. Lösa skuggor kan vara lite svåra att få på plats, de innehåller också mycket pigment. Prova med lite skugga först och öka på om du vill ha mer färg. Snyggast blir det om du tonar den upp till globlinjen och inte ända upp till ögonbrynet. Man ska bara ana ögonskuggan bakom fransarna.

True Gold Eyeshadow, I.D Bare Minerals 230kr

Ljusa läppar är alltid rätt. Se bara till att de inte blir för ljusa. Lagon är bäst. Begia, rosa och ljusbruna toner är snyggast och ger dig en mer fräsch vår-look. Glans eller läppstift väljer du själv precis som du vill. Grunda med ett lystrigt puder eller en shimmrig ögonskugga och applicera sedan glosset. Med lite lyster på läppkonturerna ser dina läppar fylligare ut.

Lip Gloss Naturale, Collistar ca 129 kr.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN