Caroline Winberg om aborten – efter pojkvännens otrohet

Supermodellen om sin barnlängtan: ”Väntar hellre till jag kan få det med rätt person”

Efter pojkvännens otrohet gjorde hon abort.

I ”Sommar” i P1 berättar Caroline Winberg om det svåra beslutet.

– Det hugger fortfarande till i mitt hjärta för jag vet att jag kunde haft ett barn om jag velat, säger hon i programmet.

Supermodellen Caroline Winberg, 29, berättar i sitt sommarprat om att hon alltid passat sina småsyskon och haft bra hand med barn.

Hennes vänner tänkte att hon skulle bli den första i umgängeskretsen att bli mamma.

– Jag längtade efter barn, men jobbade som en galning och bytte pojkvänner lite då och då. Jag satt på bussen i Hamptons en helg i New York. Min bästa kompis ringde och berättade att hon hört att min pojkvän varit otrogen. Jag ringde honom på direkten, han nekade och nekade, säger hon i programmet.

Efter några dagar av bråk erkände han till slut. Caroline Winberg kände sig sur och arg, men tänkte att det ändå var skönt att han var raderad ur hennes liv.

”Grät varje dag”

Veckan efter uppbrottet upptäckte hon att hon var gravid.

Läkaren rådde henne att göra aborten genom en operation, för att ta bort allt ordentligt. Men då var hon först tvungen att vänta i fyra veckor. Tiden fram till ingreppet blev plågsam.

– Sommaren kröp fram som en snigel. Jag sov knappt en hel natt på fyra veckor och grät varje dag och undrade om jag verkligen tagit rätt beslut. Jag som så gärna ville ha barn, det ville jag ju. Men inte med honom jag var gravid med.

Rasade i vikt

Under samma period fick hon lugnande tabletter utskrivna, vilket gjorde att hon varken kände sig glad eller ledsen.

– Äntligen gick tiden och min bästis följde med mig till sjukhuset och jag fick det gjort. Jag hade rasat i vikt, förlorade jobb för att jag var så mager och mina vänner kände knappt igen mig.

”Hugger till i hjärtat”

Caroline Winberg berättar i ”Sommar" att hon ofta får frågan om det inte är dags att skaffa barn snart.

– Jag känner inte pressen, men det hugger fortfarande till i mitt hjärta för jag vet att jag kunde haft ett barn om jag velat. Men jag väntar hellre till jag kan få det med rätt person, säger hon i programmet.

Caroline Winbergs ”Sommar” i P1-program sändes i dag. Det går att lyssna och ladda ner på Sveriges Radios sajt, eller i deras app.

Publisert: