Sågad efter ljudkaoset

Av: Rebecca Haimi

Publicerad:

Deltagare hörde juryns prat i hörsnäckan - mitt i sången

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm
TEKNIKMISS Petter Hedström fick hård kritik efter sitt framträdande i ”Idol” i går. Men tittarna fick inte veta att teknikstrul ledde till kaos med ljudet. ”Jag hörde inget, eller det jag hörde lät jättehögt”, säger Petter. Twyla Lidén (lilla bilden) håller med. ”När Petter sjöng hördes det i våra öron när juryn pratade. Det hörde han också och blev störd”, säger hon.

Deltagarna sågades längs med fotknölarna för falsksång.

Men en teknikmiss orsakade ljudkaoset.

– Det ska inte upp­repas, säger Alexander Bard.

I går kritiserade flera deltagare i ”Idol” hårt för att sjunga surt.

Petter Hedström, 22, blev ett av juryns wildcards - och röstades vidare i tävlingen av tittarna, men fick smaka på hårda ord efter sitt framträdande.

– Jag är chockad över hur falskt det lät, sa Laila Bagge, 41.

Blev chockad

I rutan tvingades Petter Hedström stå tillsvars för sitt kritiserade framträdande, och beskrev att han var ”hemskt chockad” över hur dåligt det gick.

Vad som aldrig sades i tv, var att artisternas medhörning inte fungerade som den skulle.

– När Petter sjöng hördes det i våra öron när juryn pratade. Det hörde han också och blev störd, säger deltagaren Twyla Lidén, 17.

Efter sändningen berättar Petter Hedström om vad som hände.

– Medhörningen var inte bra. Jag hörde inget, eller det jag hörde lät jättehögt. Men jag vill inte skylla på någonting, jag är glad att jag gick vidare, säger han.

Artisterna i ”Idol” har så kallade in ears i öronen, hörsnäckor som isolerar ljudet utifrån.

”Gång på gång”

Nu vill Anders Bagge, 46, att det blir skärpning med tekniken.

- Det är skitsvårt att sjunga med in ears, det är som att bli döv för att du bara ska höra musiken. Jag ska gå till teknikerna nu och se vad det är, säger han.

Alexander Bard, 53, misstänkte under sändningen att någonting slagit slint med medhörningen.

- När de ligger på fel ställe hela tiden och sjunger surt så är det någonting fel. Jag tror det var ett kardinalfel för det hände gång på gång, säger han.

Det får inte fela, menar han, eftersom det slår hårt mot deltagarna.

- Det ska inte upprepas nästa fredag. Det är inte rättvist, och drabbar den som sjunger när tv-tittarna bara hör att det låter illa. Kan de sjunga rent ska de få göra det också, säger Bard.

”Det var tråkigt”

Efter sändningen undrade även Laila Bagge vad som gick snett.

- Det var tråkig att Petter fallerade så mycket på sitt framträdande. Han har inte råd att misslyckas igen, nu måste man se över vad det var som gick fel, säger hon.

Publicerad: