Skivbolagschefen sparkas efter utredning om sexuella trakasserier

Tvingas bort – från jobb han inte ens tillträtt än

avTorbjörn Ek

NÖJE

Han har anklagats för att sexuellt ha trakasserat sina kollegor. Efter Nöjesbladets publicering har skivbolagschefen nu fått sparken. Det bekräftas av en talesperson från det multinationella bolaget.

1 av 3
En av cheferna på ett av svenskt skivbolag nu sparken.

Ett tiotal unga kvinnor vittnade om hur den högt uppsatta skivbolagschefen sexuellt trakasserat dem.

I Nöjesbladet berättade de hur han tagit med kvinnliga anställda på porrklubb, kommit med sexinviter och även ska ha tvingat ner en kvinnlig anställds hand innanför sina kalsonger.

Efter en utredning har skivbolagschefen nu fått sparken. Anställda på Stockholmskontoret ska ha informerats om åtgärden under fredagen, uppger flera källor till Nöjesbladet.

”Har avslutat personens anställning”

Att skivbolagschefen fått sparken bekräftas också av en talesperson från det multinationella skivbolagets huvudkontor:
– Efter en grundlig oberoende utredning har vi avslutat den här personens anställning, säger talespersonen.

– Vi är fast beslutna om att lära oss från den här händelsen och vi genomför nu en översyn av vår interna uppförandekod, rapporteringsprocedurer och utbildningsprogram. Vi är tacksamma för modet hos dem som vågat träda fram och det det finns en stor inneboende kraft i vårt företag och inom vår industri att genomföra en meningsfull och varaktig förändring.

Sparkas från toppjobb innan hans ens hunnit tillträda

Nöjesbladet kunde tidigare berätta att den anklagade mannen fått ett nytt internationellt toppjobb inom koncernen trots att den svenska företagsledningen skulle ha känt till åtminstone delar av anklagelserna mot skivbolagschefen. Men enligt Nöjesbladets källor är det inte bara anställningen i den svenska grenen av bolaget som avslutats, mannen sparkas också från toppjobbet som han ännu inte hunnit tillträda.

Nöjesbladet har sökt den utpekade mannen för en kommentar.

Svenska kvinnor reagerar på hashtaggen #metoo 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo