Alexandra Zazzi skiljer sig efter 26 år

Kändiskocken och maken Peter Jademyr bryter upp

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Tv-kocken Alexandra Zazzi och maken Peter Jademyr går skilda vägar efter 26 år, kan Nöjesbladet avslöja.

– Jag hanterar det, men det är bland det jobbigaste jag gjort, säger Alexandra Zassi.

I oktober förlorade tv-kocken Alexandra Zazzi, 52, på målsnöret mot Erik Hörstadius i finalen av ”Biggest Loser VIP”. Hon hade lyckats gå ned 25 kilo vilket också sporrade henne att fortsätta sitt nya, nyttiga liv.

Men vid sidan om den hälsomässiga framgången bär Alexandra Zazzi på en sorg. Hon och maken Peter Jademyr, 54, har bestämt sig för att skiljas efter 26 års äktenskap.

– Det har skett en del saker som har föranlett det här, säger Alexandra Zazzi.

– Jag hanterar det men det är bland det jobbigaste jag gjort. Jag tror många kan känna igen sig, man hamnar i en bubbla när man går igenom en separation. Allt man har haft blir över en natt förändrat. Peter och jag är fortfarande mycket uppe i det, ekonomiskt är det mycket som ska ordnas, det är ett bräckligt tillstånd. Mycket känslor att reda ut.

1 av 3 | Foto: THOMAS JOHANSSON
Alexandra Zazzi och Peter Jademyr.

Har flyttat till Stockholm

Men Alexandra Zazzi ser med tillförsikt på framtiden:

– Jag tror att jag i min personlighet är så att jag oftast landar på fötterna.

Efter alla år i Göteborgsförorten Partille har hon nu flyttat till Stockholm, vilket hon älskar.

– Det valet gjorde jag för att jag kommer från Stockholm och mina bröder och en del nära vänner är här. På så sätt känns det jäkligt rätt att var här.

Är du öppen för att dejta?

– Jag är inte där än, men med det sagt är jag en nyfiken person så snubblar jag över en trevlig person så kan jag absolut tänka mig att ta en drink. Men någon svajpare blir jag inte, säger hon och syftar på dejtingappen Tinder.

– Men vad vet jag, jag är ju rätt ringrostig.

Alexandra ser tillbaka på sitt långa äktenskap med glädje och sorg.

– Vi har alltid skålat varje år på nyårsafton att vi väljer varandra ett år till och om en av parterna inte ”förnyar” så får man vila i det, hur jobbigt det än kan vara. Men det är en svår tid. Jag älskar familjen och familjemiddagarna och det saknar jag enorm just nu. Ett hål i mitt bröst.

ARTIKELN HANDLAR OM