Läsarna: Röstningen var orättvis

1 av 2 | Foto: Tittarna fick mindre tid att rösta på Mendez än på de andra bidragen.
NÖJE

Var framröstningen av finalbidragen i Melodifestivalen orättvis?

Det tyckte Aftonbladets läsare.

Men inte SVT.

När tittarna i går skulle rösta fram vilka två bidrag av de fyra redan utvalda som skulle vidare till stora finalen i Globen, öppnade telefonslussarna samtidigt som Mark Levengood läste det första bidraget.

Lästes upp sist

Detta gjorde att Pernilla Wahlgren och Jan Johansens låt "Let your spirit fly" som lästes upp först, fick nästan en hel minut längre rösttid än Mendez "Carnaval" som lästes upp sist.

"Varför fick inte låtarna samma förutsättningar tidsmässigt vid finalomröstningen?", frågade Bengt Friskman från Skutskär via mejl och många fler läsare hörde av sig till Aftonbladet med samma fråga.

- De korta sekunder det handlade om gjorde nog ingen skillnad vare sig till eller från, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen 2003.

- Bidragen hade nog redan hunnit etablera sig hos tittarna och de flesta hade säkert redan valt sin favorit, fortsätter han.

"Bara att hoppas"

Mendez är inte heller han bitter över sättet röstningen gick till.

- Jag tycker det var en bra tävling och jag känner inte att jag kommit till korta i det avseendet. Så klart jag hade velat komma direkt till final men nu är det bara att hoppas - för jag vet att jag har en finallåt, säger han.

Linda Hjertén