Jureskog: Har varit med om sån pennalism

1 av 2 | Foto: Shimodamedia
Johan Jureskog väntar barn tillsammans med frun Paulina.
NÖJE

Johan Jureskog, 42, är hamburgerkung med svenska folket, men till vardags driver han en finkrog.

Nu ska ett gäng kockaspiranter tävla om en anställning på hans restaurang i TV3:s ”Kockakademin”.

– Programmet är rakt in i kaklet för mig, säger Johan till Nöjesbladet.

En av Sveriges senaste kändiskockar är godhjärtade Johan Jureskog, 42, som till vardags driver köttkrogen AG i Stockholm. Han står även i startgroparna för att starta en hamburgerkedja, men det är en annan historia.

Närmast har hans nya program ”Kockakademin” premiär på TV3 där han ska drilla ett gäng mer eller mindre begåvade, men matintresserade profiler som alla tävlar om en anställning på nämnda AG.

– Programmet är rakt in i kaklet för mig. Trots att jag är hamburgerkungen med svenska folket tack vare ”Världens bästa hamburgare” så blir det kul att visa var jag kommer ifrån. Jag driver ju finkrog och jag vill göra ett program för en ny generation. Branschen behöver kockar, det är ingen som vill bli det längre, säger Johan.

”Har varit med om sådan pennalism”

Så vad händer om ingen håller måttet bland deltagarna? Sitter han då med Svarte Petter?

– Jag har faktiskt kollat upp det med facket. Man ska veta att det är en provanställning man kommer till. Håller de inte måttet, så...

Liknande program har gjorts tidigare, men Nöjesbladet har sett premiäravsnittet och Johan ger ett sympatiskt intryck till skillnad från till exempel en viss herr Ramsay.

– Jag har varit med om sådan pennalism i mina dagar. Jag tror att många som har utsatts för det blir ofta likadana. Men jag är ingen Gordon Ramsey. Är man taskig mot sina anställda är man dum i huvudet! Då får man ju inte ut det man vill av dem. Men är jag med i till exempel ”Kockarnas kamp”, då kan jag bli fokuserad och bufflig. Man vill ju vara bäst, säger Johan och skrattar.

Väntar barn

I vår väntar även en annan roll för Johan. Den 25 april är det beräknad nedkomst för hans och frun Paulinas bebis.

– Jag har väntat så länge på den rätta kvinnan. Jag har många kraschade förhållande bakom mig, men så kom Paulina in i mitt liv och hon är den jag har väntat på.

Det var meningen att de skulle bli klara med sitt lantställe i skärgården först, sedan försöka skaffa barn. Och de hann inte slå i sista spiken innan det satte sig på en gång.

– Gifta sig i all ära, men barn är ändå störst. Det är fantastiskt att det funkade, säger Johan som väldigt gärna vill ha en liten tjej:

– Vi vill ha två barn och om det blir en kille och sen en kille till, då blir det ett tredje. Paulina vill också ha en tjej så vi ger oss inte.

I det Jureskogska hemmet kommer det att bli riktig mat för den lilla. Rejält käk lagat från grunden.

– Det blir ingen specialmat utan det vi lagar, det äter vi. Barnet ska lära sig att mat är gott.

När det blir sena kvällar på krogen för Johan vet han dock inte hur det kommer lösas.

– Paulina är bäst på alla sätt, men matlagning håller vi på att lära oss. Är jag borta någon dag så KAN det bli fiskpinnar.

”Kockakademin” har premiär i TV3 torsdag kl 21.

Kändiskockarnas miljoner 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM