Ebba Kleberg von Sydow slutar på Nyhetsmorgon

Nöjesbladet kan avslöja att Ebba Kleberg von Sydow, 36, inte kommer fortsätta som programledare för Nyhetsmorgon på söndagar.

Samarbetet kommer nu ta andra former, något programledaren också hintat om på sin blogg.

TV4 bekräftar Nöjesbladets uppgifter.

”Det stämmer som Ebba skriver att samarbetet kommer ta andra former. För oss det viktigast att hon blir kvar i Nyhetsmorgon för våra tittare. Ebba har svårt att få ihop på mammalivet med en fast programledarroll på söndagar i Nyhetsmorgon. Men hon kommer att medverka på andra sätt framöver. Hon slutar alltså inte att jobba med Nyhetsmorgon. Och det är vi glada för, skriver Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon, i ett mejl.

Bytte SVT mot TV4

Det var i maj 2015 som Ebba Kleberg von Sydow lät meddela att hon skulle lämna SVT. Hon hade då varit på kanalen i fem år och lett program som ”Ebbas stil” och långköraren ”Go’kväll” samt bevakat flera kungabröllop och Nobelfester.

”Det är med skräckblandad förtjusning och en dos vemod som jag har sagt upp mitt kontrakt med SVT för att bege mig ut på nya äventyr”, skrev Ebba Kleberg von Sydow i sin blogg.

Där och då ville programledaren inte berätta vad hon hade för planer, men två månader senare stod det klart att hon fått jobb på TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Tillsammans med Jessica Almenäs skulle hon leda söndagssändningarna.

– Det är ett drömuppdrag för mig. Jag är oerhört glad för det här, förklarade hon då.

Lämnar efter Peter Jidhe

Ebba hann knappt jobba ett år för kanalen innan hon blev gravid med sitt tredje barn. I mars förra året kom sonen Ernst till världen, och sedan dess har hon varit mammaledig.

Avslöjandet om att Ebba Kleberg von Sydow slutar på Nyhetsmorgon kommer bara dagarna efter beskedet om att kollegan Peter Jihde lämnar programmet och TV4 för MTG-koncernen.

Nöjesbladet söker Ebba Kleberg von Sydow.

Publisert:

LÄS VIDARE