Komikerns hån mot Kylie Jenner

avMathilde Albinsson

NÖJE

Dagen efter att Forbes kungjorde Kylie Jenners superförmögenhet har komikern The Fat Jew startat en insamling åt tv-stjärnan.

Han ska hjälpa henne bli ännu rikare – och nå en miljard dollar.

– Kylie värd knappt en miljard? Inte om jag får bestämma, säger han till Page six.

Blott 20 år gammal är tv-stjärnan Kylie Jenner på god väg att bli den yngsta personen hittills i USA som själv har tjänat ihop en miljardförmögenhet i dollar, skriver Forbes.

Men hon är alltså inte riktigt i mål än. För att hjälpa henne på traven har Instagramprofilen och komikern Josh Ostrovsky, mer känd som The Fat Jew, startat insamlingen ”Let’s get Kylie Jenner a billion.”

– Jag kan inte bara idiotiskt sitta och titta på när den här typen av orättvisa äger rum, så jag bestämde mig för att använda min plattform och röst för att hjälpa till. Kylie värd knappt en miljard? Inte om jag får bestämma, säger han till Page six.

”Det här är extremt viktigt”

Kylie Jenner själv har gillat Instagraminlägget, där Ostrovsky kampanjar för insamlingen.

”Kylie Jenner var på omslaget till Forbes Magazine i dag för att ha ett nettovärde på 900 miljoner dollar, vilket är hjärtskärande. Jag vill inte leva i en värld där Kylie Jenner inte har en miljard dollar”, skriver han i inlägget och fortsätter:

”Vi måste samla in 100 miljoner dollar för att hjälpa henne nå en miljard, snälla sprid ordet, det här är extremt viktigt”.

Sista stycket helt skrivet i versaler.

Inlägget har gillats över 200 000 gånger på knappt ett dygn, men får även hård kritik av de som menar att pengarna borde gå till verkligt behövande i stället.

1 av 3

Kan doneras till välgörenhet i stället

Men Ostrovsky ger svar på tal:

– Kardashians är vår amerikanska kungliga familj, så respektlösheten är bara ofattbar för mig. Jag kommer fortsätta sprida positivitet och medvetenhet kring Kylies miljard, säger han till Page six.

Tilltaget, som väl får tolkas som inget annat än en pik, har i skrivande stund resulterat i knappt 4 000 insamlade kronor, enligt Bloomberg.

Ostrovsky har en plan för pengarna, även om han inte lyckas skrapa ihop målsumman om 100 miljoner dollar.

– Pengarna kommer doneras till något häftigt, som välgörenhet för de som inte har någon mat, säger Ostrovsky till Page six.

Här är kändisarna som fått barn 2018 01:06

ARTIKELN HANDLAR OM