’Han är skitnördig’

NÖJE

Robyn om fansen, revansch och pappa

Foto: i ”Kobra i kväll” Robyn är den första gästen av fyra i SVT2:s ”Kobra”.

Medan Robyn lägger all kraft på eget skivbolag, nystartad karriär och den kommande Madonnaturnén, följer hennes pappa, regissören Wilhelm Carlsson, karriären noga.

– Han går in och kollar allting, han är skitnördig, säger Robyn.

Foto: Robyn med pappa Wilhelm Carlsson, 1997.

I kväll visar SVT 2 del 1 av 4 av intervjuserien ”Kobra intervju” och först ut är svenska Robyn.

Efter samarbeten med både Britney Spears och Snoop Dogg, besök hos David Letterman, och härnäst en turné tillsammans med Madonna, är revanschen ett faktum – och nu återvänder Robyn till USA för en nylansering av sig själv.

Inte samma press

Väl på plats möts hon av sina mest trogna fans.

– Många som kom till skivsigneringen har lyssnat på mig sedan första skivan. De har växt upp med popmusiken, men har växt in i något annat och gillar att jag också har gjort det, säger Robyn i programmet.

Men trots nya förväntningar känner hon inte samma press som för tio år sedan.

– Visst, det finns budgetar och vissa säljmål, men kreativt känner jag att jag inte har några förväntningar. Jag känner mig helt ”no pressure”, säger Robyn.

Kollar inte listorna

Och även om Robyn numera driver eget skivbolag och har kontroll över minsta steg i karriären, granskar hon inte hit- och försäljningslistor som man kanske kan tro.

– Det gör min pappa. Det gjorde han för tio år sedan också. Han går in och kollar allting, han är skitnördig, säger Robyn.