Läs hela chattet med Aftonbladets spelredaktör Peter Ottsjö

Foto: Björn Lindahl
Peter Ottsjö, här med Xbox 360
NÖJE

Peter Ottsjö säger: Alright, då kör vi.

Glenn säger: Hej Peter, jag tycker att quake 3 är det bästa spelet någonsin, för att gameplayet är sjukt bra och fysiken är fantastisk, vilken titel är din alltime favorite?

Peter Ottsjö säger: Det beror på vilket humör man är på. Just nu är det "San Andreas".

Tobias säger: Hej Peter! Vilken väg har du gått för att bli speljournalist? Har du några tips för hur man ska gå till väga?

Peter Ottsjö säger: Jag är utbildad journalist och har alltid haft ett nära på fanatiskt intresse för spel. Nu har jag förenat de två.

Gurkan säger: Hallå! Vad tror du om PES (Pro Evolution Soccer) 6? bättre än 5an?

Peter Ottsjö säger: Oj, här kommer dagens stora bomb: jag tycker inte om PES. Har aldrig gjort. Och jag tycker att min bakgrund som fotbollsspelare på elitnivå och min gamla karriär som sportjournalist väger tungt i de här sammanhangen.

Danny_Boy säger: Hej Peter! Vad har du för syn på den döda "peka-klicka"-genren? Är det något du saknar? Personligen är det just den genren som leverarat dom bästa och roligaste spelen enligt mig, jag tänker då allra främst på Monkey Island-serien.

Peter Ottsjö säger: Den är inte död, utan återuppstånden i något modernare skrud. Spela "Fahrenheit" och nya "Dreamfall". Men jag skulle gärna se ett helt nytt "Monkey Island".

Berra säger: Vart tog de här virtuella spelen vägen? Där man skulle kunna gå omkring med en hjälm med visir och vandra runt i fantasivärldar? Det skrevs ju om sådana monstermaskiner på typ 80-90-talen...

Peter Ottsjö säger: Nintendo försökte ju men misslyckades kapitalt med Virtual Boy. Men jag tror inte den saken är helt avgjord än.

Biffen80 säger: Tjenare. Vad tror du om Saints Row som kommer till 360 om en månad, som jag förstår är det GTA-stuk på det.

Peter Ottsjö säger: Jag är mycket tveksam. Kan dock inte låta bli att vara lite naivt hoppfull inför svenska "Just cause".

SUmo säger: Peter tror du att det nya GTA kommer slå hårt i spel världen ?

Peter Ottsjö säger: Ja, det är självklart. Frågan är bara hur Rockstar tar konceptet vidare.

Benke säger: ds lite ser ju nästan exakt ut som ett vitt oil panic spel. är det allt som hänt på 20 år? vi är tillbaka på ruta men spelen har rullande grafik istället.

Peter Ottsjö säger: Nintendo har alltid varit före sin tid.

styris säger: hoj. varför alla negativa åsikter om nintendos namnbyte till nästa konsoll? ok de är inte så vackert, men vafan du kastar ju skit på en konsoll som kommer vara den mest intressanta next gen.

Peter Ottsjö säger: Jag tror på Nintendo och Wii är en mycket intressant maskin. Min krönika om namnbytet var en åsikt i den flammande debatten som uppstått efter Nintendos avslöjande. Jag tycker Rev var ett bättre namn. Det innebär inte att konsolen blir mindre intressant.

Malebolgia säger: Tjabba Peter! Brukar du fuska i spel?

Peter Ottsjö säger: Ja, jag är en flitig användare av Gamefaqs. Skulle aldrig hinna testa och spela så mycket som jag gör annars.

jimmy sandin säger: Hej Peter. tror du att Playstation 3 kommer dänga XBOX 360 med allt vad den heter när den kommer nu i vinter ???

Peter Ottsjö säger: Nej, det tror jag inte. Jag tror möjligtvis att den kan ta igen försprånget. Men glappet mellan de två lär inte bli lika stort den här gången.

Berra säger: Vad tycker du om åldersgräns på spel? Rätt eller fel?

Peter Ottsjö säger: Rätt. Det är bättre än censur som kanske skulle vara alternativet. Och med tanke på innehållet i vissa av dagens spel är det väl rimligt också.

Danny_Boy säger: Hur realistiskt tror du det är att vi kanske kommer att få se ett GTA-spel med onlinemöjligheter inom en snar framtid? Skulle konceptet funka online tror du?

Peter Ottsjö säger: GTA är ju faktiskt redan online med "Liberty City stories" till PSP.

Jim säger: om jag ska köpa ett eller två spel till XBOX 360 - vilka ska jag köpa?

Peter Ottsjö säger: Project Gotham racing 3. Och "Elder scrolls IV: Oblivion". Eller "Ghost recon: Advanced warfighter".

SUmo säger: Peter en löjlig fråga men ahr du någon gång spelat Dekrim i så fall va tyckte du ? bra / dåliga saker

Peter Ottsjö säger: Har inte spelat det.

PeterHurMarDu säger: Vart kan man hitta Pilot Wings 64?

Peter Ottsjö säger: Bör väl finnas i någon av nätets alla second hand-butiker?

Hur fick du ditt jobb? säger: Jag måste säga att Elder scrolls är förfärligt till xbox, bättre till PC. Det mest signa spelen måste vara Top Spin 2 och Ghost recon: Advanced warfighter. I alla fall: hur fick du ditt jobb? eftersom det är det bästa i världen.

Peter Ottsjö säger: Jag har skrivit om spel i snart tio år. Jag började på Aftonbladet med helt andra arbetsuppgifter. Sedan blev spelredaktörsjobbet ledigt och ja...

cowabunga säger: är det inte svårt att få tjejer när du berättar att du är en heltidsnörd som bara spelar dataspel?

Peter Ottsjö säger: Ja, det är ju inte som att skriva krönikor på Stockholmssidorna direkt...men jag har redan världens bästa kvinna. Så det är inga problem.

janoe säger: om du bara fick välja en konsol och ett spel att ta med dig till en öde ö, vad skulle du välja?

Peter Ottsjö säger: Final Fantasy VII till Playstation är jag sugen på att spela om efter Tobias Bjarnebys nostalgiexplosion i första numret av Level.

Peddis säger: hello! varifrån får ni tag på alla nyheter egentligen?

Peter Ottsjö säger: Via källor, pressmeddelanden, utländska sajter osv.

Danny_Boy säger: Finns det något spel som du verkligen sett fram emot men som senare blivit nerlagt och aldrig släppt?

Peter Ottsjö säger: Nej, inte så här på rak arm.

mister säger: Vilket typ av spel gillar du mest? Shoot em up, bilspel, plattform, strategi?

Peter Ottsjö säger: Jag är en sucker för det mesta: racing, rollspel, action, sport, plattform osv. Tunga strategititlar på PC är kanske inte min grej.

Sigge säger: Tycker det är överdrivet med att förbjuda våldsammaspel. Kan inte föräldrar göra något själva för att stopa barnen från att spela dem i stället för att gnälla?

Peter Ottsjö säger: Jo, ansvaret ligger bland annat hos föräldrarna. Censur är alltid en farlig lösning.

Moderator säger: Sista frågan nu:

Berra säger: Hur många spel har du testat i ditt liv?

Peter Ottsjö säger: Oj, herregud. Den listan är lång. Ni får gärna mejla mig om det är någon som har någon fråga som inte blev besvarad här. Tack för den här gången.

Moderator säger: Tack till Peter Ottsjö och tack till alla som ställde frågor!