Lena har all rätt att vara stroppig

NÖJE

Kändisar - ta ert ansvar som förebilder och befria oss från trevlighetsfascismen.

Var otrevliga!

Anna Järphammar, Eva Röse, Jonas Gardell, Martin Timell, Emma Sjöberg, Carola Häggkvist, Lena Endre, Eagle-Eye Cherry och Magnus Betnér är "Sveriges otrevligaste kändisar" enligt fyra kändisjournalister i tidningen Glamour/Fredag.

Jag råkar inte hålla med i flera av fallen.Men om det nu är så att de är otrevliga: respekt!

Trevlighetsfascismen som härjar just nu är plågsam. Dokusåporna har gjort att folk vant sig med droger, sex, spritorgier och dumhet - men om någon är otrevlig: ajabaja!

TV4 verkar ha inskrivet i sitt koncept att allt ska vara trevligt - vilket leder till lama tv-program som "Rampfeber". Och hela tv-branschen är ännu fixerad vid "snäll-trenden" i FC Z:s kölvatten.

Stek trevlig.

Trevligt är ointressant.

Personlighet är så mycket roligare.

Och slår det månne kändisjournalisterna Daniel Nyhlén, Hans Shimoda, Annika Leone och Charlotta Flinkenberg som listar de trevligaste kändisarna (Emma Andersson, Mark Levengood, Magdalena Graaf, Bengt Magnusson, ZTV-Musse, Kajsa Bergkvist, Tilde de Paula, Sofia Wistam och Papa Dee) att kändisarna kanske inte är så vansinnigt trevliga just eftersom de är trötta på att jagas av just murvelhyenorna i juryn? Och om de är trevliga, är det då inte bara fjäsk?

Jag tycker att det var cool av Jonas Gardell att ringa och tokskälla ut mig en kväll för längesedan på grund av en artikel. Och om Lena Endre är stroppig är det hennes rättighet. Och Lena PH brukar göra fula miner åt mig - det tycker jag är roligt och trivsamt ickemesigt.

Det finns heller inget motsatsförhållande mellan snäll och otrevlig. Det går att vara bägge samtidigt.

Allt som inte är TV4-gulligt eller vedervärdigt tillrättalagt som Kristin Kaspersens helt bisarrtrevliga blogg hos Family Living är en behaglig krydda i detta mesiga, avkönade, myspysiga och härliga sommarland.

Kändisar bör ta sitt ansvar och vara aktivt otrevliga! Var divor!

Så kan vi alla få bli vresiga pensionärer som vägrar flytta på sig för någon.

Veckans...

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM