Svenskar betalar mycket mer för Netflix

avTT

Foto: David Giesbrecht/Netflix

Att utbudet av filmer och serier på Netflix varierar mellan olika länder är känt sedan tidigare. Nu har det brittiska företaget Comparitech jämfört hur många titlar som finns i en rad olika länder med hur mycket man betalar för strömningstjänsten i respektive land. Det visar sig att Sverige hamnar fyra på listan över de länder där tjänsten är som dyrast i förhållande till hur stort utbud som erbjuds.

1 av 4 | Foto: Paul Schiraldi / TT NYHETSBYR N

Att strömma film från Netflix kan vara en dyr affär, speciellt om du bor i Sverige eller Norge. Då betalar du nämligen nästan dubbelt så mycket som kunder i Japan. Samtidigt är utbudet som absolut minst i de nordiska länderna.

Svenska versionen av Netflix innehåller 2 533 filmer och 899 tv-serier. Japan, som hamnar högst på listan på grund av sina många animé-filmer, har 4 614 filmer och 1 372 tv-serier att välja på. Comparitech har räknat ut hur mycket man som kund betalar för varje titel genom att dela månadskostnaden med antalet filmer och tv-serier. Svenskar betalar motsvarande 0,0023 pund (cirka 0,027 kronor) medan japanerna betalar 0,0007 pund (cirka 0,008 kronor) för varje film eller serie.

Sverige och Norge är också de två länder där man betalar mest i månaden för Netflix, 89 svenska eller norska kronor, vilket är nästan dubbelt så mycket som kunder i Japan betalar, motsvarande 52 kronor.

Bli allmänbildad och få ett mycket roligare liv - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Netflix