Stjärnkomikernas hårda attack mot Schulman: Vill ropa hora!

Svenska kändisarna gaddar ihop sig i avsky efter inlägget

Amanda Schulman la upp ett reklaminlägg på Instagram.

Det fick flera av Sveriges största komiker att gå till attack mot henne på Henrik Schyfferts Facebook.

”Jag är grymt sugen på att ropa ’Hora! Hora!’ högt som faan”, skriver Babben Larsson i kommentarsfältet.

Det började med att Henrik Schyffert la upp en skärmdump från Amanda Schulmans Instagram på sin privata Facebooksida med bildtexten ”Samtiden! #eventsverige”.

Amanda Schulmans inlägg är en bild på en grusväg vid ett bageri som betyder mycket för henne. I bildtexten framkommer det senare att det handlar om ett samarbete med ett stort bilföretag. Det får flera kända komiker och programledare reagera med avsky.

Johan Rheborg, Babben Larsson, Eva Röse, Peter Apelgren och Anna Mannheimer är bara några av alla som uttryckt sig.

”Jag är grymt sugen på att ropa ’Hora! Hora!’ högt som faan om jag skulle springa på några av de här värsta selloutsen irl [in real life, reds anm]”, skriver komikern och SVT-programledaren Babben Larsson.

Försvaras av systern

Eva Röse postar en pistolemoji som gillas av bland andra Babben, Anna Mannheimer och Schyffert.

Schyffert skriver att han kände sig blåst för att han själv har minnen av grusvägen. Och att den där fina vägen plötsligt blev som en annonsplats.

”Men hon tog också MINA minnen av den där vägen och sålde av till några gubbar i Bayern utan att jag hade nån chans att försvara mig”.

Hannah Widell går då in och försvarar sin syster Amanda Schulman.

”Framförallt så tycker jag att det är trist att jag går in på Facebook och läser vad mina kompisar har för sig och ser hur en hel drös faktiskt är ganska så elaka mot min lillasyster. Någon ska skrika hora och en annan som också hänger här i trakten och hänger vid bageriet ska försäkra sig om att du inte följer skiten”, lyder en del av svaret hon skriver till Schyffert.

Babben förklarar sitt inlägg:

”Att vara grymt sugen på och göra på riktigt är skilda saker. Men jag erkänner; för mig som inte lever i en självklart genomsponsrad värld där produktplaceringar är en del av mitt sätt att kommunicera och tjäna mina pengar så skapar dessa fenomen en mängd känslor hos mig som irritation, ilska, uppgivenhet - tja, ta hela skalan”, lyder en del av svaret som Hannah får från Babben.

”Känner mig mobbad”

Slutligen svarar Amanda Schulman själv i tråden.

”Så kul att bli uppmärksammad av det gamla gardet! Men mindre kul att alla är så taskiga. Babben ska ropa hora efter mig. Eva Röse ska skjuta någon - mig? Några andra äcklas och tycker att jag är smutsig. Och Henrik Schyffert är först hånfull, men blir sen ’besviken’, känner sig ’blåst’ och ’bestulen’ på sina minnen, av en grusväg han var på en gång”, skriver hon och avslutar:

”Usch vilka elaka ord och vilken obehaglig ton. Men, men. Kram på er”.

Amanda Schulman vill inte ge några kommentarer, utan hänvisar till Fredagspodden hon har med systern Hannah.

Där diskuterar de händelsen och Schulman säger att hon blev ”illa berörd och lite ledsen”.

”Det här är etablerade och lite äldre artister, programledare och skådisar som har ett språk mot mig och den här bilden som gör att man skulle kunna tro att det är tonåringar som pratar med varandra och hetsar varandra om det här”, säger hon i podden.

Hon säger också att hon känner sig mobbad av både Schyffert och Babben.

Babben: ”Provocerande”

När Nöjesbladet når Babben Larsson säger hon att det är själva fenomenet och inte Amanda Schulman som hon kritiserar.

– Jag menar inte bokstavligt talat att springa fram till någon och skrika det här. Men fenomenet provocerar mig väldigt mycket. Först skriver en person något privat och trevligt. Sedan hamnar man plötsligt i något superkommersiellt som personen tjänar en massa pengar på. Den blandningen känns konstig och personen tappar trovärdighet.

Vad tycker du om att Amanda säger att hon känner sig mobbad?

– Då tycker jag att hon blandar ihop den hon är med det hon gör. Jag har inget emot Amanda och tycker att det verkar vara en gullig tjej. Men just det här exemplet, det hon gör, gillar inte jag. Om hon sedan väljer att inte ta kritiken och om hon tycker att vi är elaka mot henne, då får jag studsa tillbaka det till henne. Det är det hon gör som vi har reagerat på.

Senaste nöjesnytt – följ Nöjesbladet på Twitter

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN