Partaj (tv-program)

’Partaj’ håller måttet även som live-show

Av: 

Jan-Olov Andersson

Ur ”Partaj show”.
Ur ”Partaj show”.

NÖJE

Zlatan, Andreas Isaksson, Anna Kinberg Batra, Gry Forssell och många fler.

Nästan alla de populära personerna som parodieras är med, när Kanal 5:s humorprogram på ett ganska framgångsrikt sätt blir live-show.

Jag skriver nästan, för de personer som kräver lång tid i sminket för att kunna parodieras riktigt effektivt, får förstås inte vara med när det handlar om blixtsnabba scenbyten i denna revyliknande uppsättning. Där försvann Johan Peterssons träffsäkra Fredrik Reinfeldt-imitationer.

Å andra sidan är ju Reinfeldt rätt ute ur leken på riktigt också numera…

Petersson är stjärnan

Jag skriver ganska, för i en sådan här föreställning är somliga nummer riktigt, riktigt roliga, andra halvroliga, några få bara sådär.

Här parodieras tv-program som ”Idol”, ”Pluras kök” och ”Malou Efter tio”, i det sistnämnda fallet med en ilsken Mikael Persbrandt (Johan Petersson) som ersättare. Ett av showens bästa nummer.

Petersson är, precis som i tv, showens stjärna. Fast jag förstår inte varför han knappt ens försöker prata östgötska som ”Plura”. Skulle lyfta den parodin enormt.

Kosmisk energi

Utan frånvarande Eva Röse och Rachel Mohlin, får både Joanna Eriksson och Anna Carlsson stort utrymme att visa att de under tv-åren utvecklats till skickliga komediskådespelerskor.

Annie Lööf (Anna Carlsson) och Jimmie Åkesson (Christian Åkesson) i ”Kristina från Duvemåla” är ett fyndigt politiskt laddat nummer.

Pelle Arhio är den med mest komisk energi, som Chris O'Neill, Vladimir Putin och komikern Per Andersson. När denne får sällskap av Glenn Hysén (Johan Petersson), slår de göteborgska ordvitsarna i taket. Galet roligt!

Poplabbet är en bra orkester, man använder sig på ett smart sätt av bilder och filmer på väggen bakom scenen.

Helhetsintrycket är att man har roligt mest hela tiden. Ungefär som när man såg R.E.A.-gänget när de härjade med liknande humor.

ANNONS

Skicka en vacker bukett till mamma på mors dag – tips på lyxiga gåvor hittar du hos Interflora!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Partaj (tv-program)

Johan Petersson (skådespelare)