Bosse Parneviks kritik mot ”Stjärnorna på slottet”

”De har klippt sönder mina hyllningsverser”

NÖJE

Bosse Parnevik är inte nöjd med hur SVT valt att klippa ”Stjärnorna på slottet”.

Nu kritiserar han det faktum att hans hyllningsvers till Marianne Mörck kapades.

– En 70-sekunders lovsång till Marianne kapades till 40 sekunder, säger han.

Underhållaren Bosse Parnevik är en av årets kända gäster i SVT-programmet ”Stjärnorna på slottet”. Under en vecka har han bott tillsammans på Teleborgs slott i Växjö tillsammans med Marianne Mörck, Peter Jöback, Regina Lund och Ann-Louise Hansson.

Varje avsnitt av programmet kretsar kring en av gästerna. Bosse Parneviks dag har ännu inte sänts på tv. Men redan nu riktar han kritik mot SVT för hur de valt att klippa programmen.

– De har klippt sönder mina hyllningsverser. Normalt sätt är det så att de frågar en upphovsman om de kan ändra. Men det har de inte riktigt gjort här. Av tio rader kanske två är kvar. En 70-sekunders lovsång till Marianne kapades till 40 sekunder.

”Tappar uppmärksamheten”

Parnevik är också kritisk till att SVT valt att klippa in annat mellan hans verser.

– De stoppar plötsligt in något annat mitt emellan. Någon annan som uttalade sig mitt i min vers.

Han väljer att beskriva SVT:s beslut i klippningen med ordet ”snuttifiering”, som innebär att man delar upp något i snuttar så att överblicken går förlorad.

– Om vi sitter kring ett bord och en pratar ska de snutta in bilder på andra som sitter och mumsar på mat. Det gör ju att man tappar uppmärksamheten på den som pratar. Man ska lägga in klippbilder men inte så ofta.

Hade du någon tanke innan på att de kunde bli så att du inte är nöjd med klippningen?

– Till deras fördel kan jag säga att man fick vara med på sin egen klippning och kolla på sin egen dag. Men inte på de andra. Men trots klippningen hade vi väldigt roligt under inspelningen. Jag ångrar inte att jag var med.

SVT ber om ursäkt

På SVT beklagar man att Bosse Parnevik känner sig besviken över att delar av hans hyllningsvers klippts bort.

– Varje stjärna får se sitt eget program före sändning, men de ser inte varandras program förrän de sänds. Här borde vi ha underrättat Bosse om att delar av hans hyllningsvers var bortklippt och vi ber om ursäkt för att vi inte tänkte på det. SVT har godkänt Meters klippning av programmet och vi tar på oss ett gemensamt ansvar. En hel inspelningsdag klipps ner till 58 minuter, så det är många val vi måste göra. Det finns helt enkelt inte plats för alla bra historier i programmet. Jag håller däremot inte med om att programmet är snuttifierat eftersom varje stjärna har en hel timme på sig att berätta sin historia, säger Petter Bragée, ansvarig utgivare Stjärnorna på slottet, SVT.

Bosse Parnevik reagerar positivt på SVT:s ursäkt.

– Det får jag acceptera. Då har de förstått vad jag menar, säger han.

Det här är årets upplaga av "Stjärnorna på slottet" 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM