Michael Nyqvist död

Hälsningen från Michael Nyqvists familj

”Gjorde en outhärdlig dag lite ljusare”

Av: 

Louise Åström

Michael Nyqvist blev 56 år gammal.
Michael Nyqvist blev 56 år gammal.

NÖJE

När Michael Nyqvist dog bad hans familj personer att skänka pengar till hans fond istället för att komma med blommor på begravningen.

I en annons i DN tackar de nu för stödet och donationerna.

”Ett särskilt tack till er som donerade till Michael Nyqvist Foundation. Det gör att vi kan föra vidare Mickes övertygelse om skådespeleri som helande kraft i samhället”, står det i annonsen.

Den folkkära skådespelaren Michael Nyqvist dog i lungcancer i slutet av juni, 56 år gammal. Han somnade in stillsamt, omgiven av sin familj, uppgav hans amerikanska representant för tidningen Variety.

I dödsannonsen som publicerades i DN uppmanade familjen begravningsgästerna att skänka pengar till en stiftelse upprättad efter Nyqvist, istället för att köpa blommor.

Tackar i ny annons

I en ny annons tackar de nu för stödet på begravningen och riktar även ett tack till de som valt att donera pengar till stiftelsen.

”Tack till alla er som deltog vid Michaels begravning och gjorde en outhärdlig dag lite ljusare. Ett särskilt tack till er som donerade till Michael Nyqvist Foundation. Det gör att vi kan föra vidare Mickes övertygelse om skådespeleri som helande kraft i samhället”, står det i annonsen som publiceras i DN den 30 december och är signerad av hans fru och två barn.

I annonsen framkommer det även att stiftelsen varje år kommer att utse en skådespelare som verkar i Nyqvists anda.

Fruns initiativ

I en intervju med Nöjesbladet från den 20 juli berättade stiftelsens talesperson, Thomas Perlman, barndomsvän till Nyqvist, att initiativtagaren är Nyqvists änka, Catharina Nyqvist Ehrnroot.

– Michael själv kände sig inte alls färdig med vare sig livet, sin livsgärning eller karriär och hade så mycket kvar att ge och tillföra. Det här har vuxit fram utifrån den insikten med Catharina som initiativtagare, för att starta en stiftelse som ger möjlighet att på ett sätt fortsätta Michaels livsgärning, sa Perlman då.

I styrelsen för stiftelsen ingår, förutom Catharina Nyqvist Ehrnrooth även Pernilla August, Ingela Olsson och de amerikanska skådespelarna Anthony Edwards och Christian Camargo.

ANNONS

REA hos Hemtex! Köp bästsäljande produkter med upp till 50% rabatt.

Extern länk från Hemtex

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sverrir Gudnason om att ta över Michael Nyqvists roll: ”Saknar honom”

ÄMNEN I ARTIKELN

Michael Nyqvist död

Michael Nyqvist