Magnus Uggla

Magnus Uggla ger ut sina memoarer

”Det skall sägas att egentligen ogillar jag böcker”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Han kallar sina anekdoter ointressanta.

Nu ger Magnus Uggla, 63, trots det ut sina memoarer.

– Det skall sägas att egentligen ogillar jag böcker starkt, säger han i ett pressmeddelande.

Boken, som fått titeln ”Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen” släpps på Norstedt i höst.

– Jag har aldrig känt mig manad att sätta mina personliga livsöden på pränt. Jag är 63 år – snart pensionär, jag vet – och jag har aldrig ens tänkt tanken på att skriva en bok. Förrän nu, säger Magnus Uggla i ett pressmeddelande.

Idén till memoarerna kom när Magnus Uggla påbörjade en adhd-utredning. Samtidigt kände han sig understimulerad på jobbet. Då blev han, trots att han alltid ogillat böcker, sugen på skriva en egen.

Var rastlös

– Det hade troligtvis aldrig hänt om jag inte beslutat mig för att göra en ADHD-utredning för att komma tillrätta med min ständiga rastlöshet. Att tvingas berätta för en psykolog om sin barndom sätter igång en del tankar. När jag sen fick en roll i ”My Fair Lady” på Stadsteatern som Elizas pappa – i min enfald trodde jag att jag förärats en av huvudrollerna – visade det sig att min medverkan i musikalen var ringa. Under den långa repetitionsperioden kom rastlösheten åter krypande, säger han.

Plötsligt kom boktiteln farande som en blixt från klar himmel.

– En morgon kom titeln på mina ännu oskrivna memoarer farandes. Bara sådär. Den sammanfattade det mesta och det kändes på något sätt omöjligt att inte slå sig ned vid datorn och ge liv åt titeln.

Har varit sjukskriven

Magnus Uggla har en över fyrtio år lång artistkarriär i ryggen och har bjudit svenska folket på hits som ”Jag mår illa”, ”Johnny the rocker” och ”Kung i baren”.

I början av året tvingades han sjukskriva sig från rollen i ”My fair lady” efter att ha drabbats av Horners syndrom. Han ersattes av Björn Kjellman.

– Nu måste jag fokusera på att ta det lugnt, sa Uggla i ett pressmeddelande då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Magnus Uggla – Intervju om nya boken och diagnosen adhd

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Uggla

Memoarer