Vägrar ändringar – för att hålla sig i form

1 av 5 | Foto: Robin Bengtsson.
NÖJE

"Idol"-resan slutade i ångest.

Därför gör Robin Bengtsson allt för att inte slita ut sig inför finalen.

– Jag kommer inte ändra något. Folk kan tycka att det bara handlar om tre minuter, men hela den här karusellen är väldigt psykiskt laddad, säger han.

Robin Bengtsson, 25, har haft fem veckor på sig att repa inför finalen på lördag.

Men i stället har artisten valt att ta ett steg tillbaka för att fokusera på sömn och vila.

Allt för att inte arbeta sönder numret och samtidigt hålla sig själv i toppskick.

– Vi har inte gjort några ändringar alls i numret, jag har bara repat en enda gång sedan delfinalen i Göteborg och bara tittat på det två-tre gånger. Jag är rädd för att tänka sönder det och jag vet att det gick hem, så det är dumt att ta en chansning och ändra något, säger han.

”Inte öva sönder”

Responsen på framträdandet har hela tiden varit att numret var en av sakerna som gick hem hos svenska folket. Robin tror därför att ändringar skulle kunna sabba det.

– Jag vill att det ska fortsätta kännas spontant, inte robotinarbetat. Jag gillar att numret är avslappnat och inte blir hundra procent likadant varje gång. Jag ville inte öva sönder numret så det i stället känns oinspirerat.

Robin, som slog igenom i "Idol" för åtta år sedan, har varit i liknande tävlingssammanhang förut. Men den här gången tänker han göra det annorlunda.

– Under "Idol" fokuserade jag väldigt mycket på tävlingen och jag tränade så jäkla mycket på hotellrummet själv, men sedan när allt var över efter nio veckor hade jag glömt av att njuta av det. Nu bestämde jag mig, från dag ett, att jag skulle njuta av det, säger han.

”Ångrar i efterhand”

Ångrar du att du inte hann njuta under "Idol"?

– Ja, definitivt, jag ångrar det i efterhand. Även fast det var så länge sedan kommer jag ihåg mycket, men jag var så mycket yngre då. Jag var inte lugn i mig själv. Nu kan jag vara det och vara trygg.

Sedan Göteborg har artisten dessutom kört hårt med både träning och sömn för att hålla sig i form. Från att sova sex timmar varje natt sover han nu mellan åtta och tio.

– Jag satsar på att inte slita ut mig den här veckan, så jag peakar på lördag och inte under repen på torsdag. Jag ska försöka vara i topptrim. Folk kan tycka att det bara handlar om tre minuter, men hela den här karusellen är väldigt psykiskt laddad, säger han.

– Jag måste hela tiden vara fokuserad, så det är ganska lätt att slita ut sig. Jag måste tänka på att ta varje stund till att vila och sen verkligen njuta på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM