Sexualrådgivaren: Inte fel att visa sexscener för barn

NÖJE

Tittarna rasar över att TV4 visade sexscener på dagtid när många barn har jullov.

Sexualrådgivaren Isabelle Wahlf menar dock att det inte är fel att barn får se intima scener på tv.

– Det blir märkligt om man tar bort det helt, säger hon.

1 av 2 | Foto: Skärmdump/Aftonbladet
Sexualrådgivaren Isabelle Walhf, som tidigare gästat Aftonbladet Morgon, tycker att ilskan mot TV4 är överdriven.

Tittarna är upprörda efter att TV4 visat sexscener mitt på dagen när många barn har julledigt och är hemma från skolan. Den animerade filmen ”Anomalisa” är tillåten från sju års ålder vilket har fått många föräldrar att reagera. Veckorevyns sexualrådgivare Isabelle Wahlf tycker däremot inte att det är fel att visa sexscener för barn.

– Det är svårt men på något sätt är sex något naturligt. Det är något som ändå kommer att komma i deras liv och det kommer skapa nyfikenhet. Barn börjar tidigt att utforska sin sexualitet och det blir märkligt om man tar bort det helt.

Föräldrarnas ansvar

Walhf tycker att tittarnas ilska är överdriven och säger att det istället ligger ett ansvar hos föräldrarna att förklara för barnen vad de ser på tv.

– Det som händer när man visar sexscener är att det hamnar ett annat ansvar på föräldrarna och det är väl där ängsligheten kommer eftersom vissa kanske inte är bekväma med det, säger hon.

Skillnad på olika sexscener

Hon påpekar dock att det finns smaklösa scener som barn inte borde se.

– Är det en scen där någon gör den andra illa eller mår dåligt är det en annan sak. Det förstår jag att det kan vara upprörande för både barnen och föräldrarna.

– Handlar det om sexpositiva scener där någon inte gör den andra illa så gör det inget. Också det att en kille går ner på en tjej, det tycker jag är något som är bra, säger Isabelle Walhf.

Rasande föräldrar - här är tittarstormarna vi minns 00:42