Miljonregn över Camilla Läckberg

”Stolt över vad jag byggt upp”

Camilla Läckberg gör ett rekordresultat.

Förra året omsatte hennes bolag 41,3 miljoner kronor – och hon belönade sig själv med aktieutdelning på 18,3 miljoner.

– Mitt resultat är tack vare hårt arbete, talang, smarta affärsbeslut och klokheten att jobba med duktiga människor, skriver hon på Instagram.

Camilla Läckberg, 43, kan räkna sig till en av Sveriges absolut populäraste författare.

Det visar sig också i årsredovisningen för hennes bolag Camlac AB som under sommaren har lämnats in till Bolagsverket.

Räkenskapsåret 2017 var företagets bästa någonsin och Camilla Läckbergs bolag omsatte 41,3 miljoner kronor. Resultatet, efter att bolaget betalat drygt fyra miljoner i skatt, landade på 14 miljoner kronor.

Aktieutdelning på 18,3 miljoner

Den folkkära författaren firar framgångarna genom att ge sig själv en rejäl aktieutdelning, hela 18,3 miljoner kronor. Men trots den frikostiga aktieutdelningen har Camilla Läckberg fortfarande mycket pengar kvar i bolaget.

Totalt uppgår tillgångarna i bolaget enligt den senaste årsredovisningen till 22,2 miljoner kronor, inklusive värdepapper för sex miljoner kronor och nio miljoner i kassan.

På sin Instagram kommenterar hon nu succén och att hon tycker att det är jobbigt att prata om pengarna som kommit med framgången:

”Det här med pengar och att tjäna mycket av dem... Har kämpat hela min karriär för att klara av att prata om detta ämne. Finner mig alltid stamma och slå ner blicken när någon frågar mig om pengar. Vet inte själv varför. Jag ÄR ju stolt över vad jag byggt upp. Har aldrig drivits i mitt författarskap av just pengar, men det är klart att det är EN av de faktorer som visar resultatet av många års hårt jobb”, skriver hon.

I sin senaste deklaration, för inkomståret 2016 redovisade Camilla Läckberg också miljoninkomster. 5,9 miljoner i fastställd förvärvsinkomst och nåstan 18,8 miljoner i överskott av kapital.

”Typ bäst i Författarsverige förra året”

I inlägget på Instagram resonerar hon med sig själv om huruvida det kan bero på att hon är kvinna som hon har svårt att prata om pengar, men konstaterar ändå:

”Jag driver ett bolag. Mitt bolag går bra. Mycket bra. Mitt resultat är tack vare hårt arbete, talang, smarta affärsbeslut och klokheten att jobba med duktiga människor. Det måste man väl ändå ha rätt att säga? Och BÖR dessutom säga som kvinna, som inspiration till andra kvinnor!”

Hon avslutar med att konstatera att hon behöver träna på att kunna prata om sina ekonomiska framgångar med stolthet:

”Tar ett djupt andetag och säger: ’Går jäkligt bra nu. Typ bäst i Författarsverige förra året. Mycket stolt över detta.’ Slut på meddelandet”, skriver hon.

Nöjesbladet har sökt Camilla Läckberg.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN