Här är det hemliga spelet bakom Måns comeback

Av: Helena Trus, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Tone Damli, 24, spelar in en musikvideo.

I vår tävlar han som låtskrivare – åt Erik Segerstedt och Tone Damli.

Nöjesbladet avslöjar det hemliga spelet bakom Måns Zelmerlöws schlagercomeback.

Från bittra konkurrenter till samarbetspartners. Förra gången de tävlade, i Melodifestivalen 2009, hamnade segertippade Måns Zelmerlöw, 26, på fjärdeplatsen, en poäng efter Erik Segerstedts E.M.D. Nu bildar de i stället en supertrojka tillsammans med en av Norges största artister för att sikta på seger i vårens schlagertävling.

Krävdes övertalning

Måns Zelmerlöw har skrivit låten som Erik Segerstedt, 29, ska framföra i duett med norska Tone Damli, 24, som heter "Hello goodbye".

Men det var inget självklart samarbete.

– Låten är inte specialskriven för tävlingen. Och Måns är ju inte van vid att sitta i greenroom och vinka in i en kamera medan någon annan står på scenen, så det krävdes en del övertalning för att han skulle låta Erik göra låten, säger en källa med god insyn i Melodifestivalsarbetet.

Samtidigt hävdar en källa nära Måns Zelmerlöw att han skickat in flera låtar till vårens tävling som han skrivit, men som inte platsar på hans eget kommande album.

– Han har skrivit jättemycket det här året och de låtar som inte passar hans stil har han skickat in till Melodifestivalen, säger källan.

Tone Damli har släppt flera album som sålt guld i Norge. I somras blev hon känd för den svenska publiken i och med sin duett med Eric Saade i låten "Imagine" som de framförde i både "Sommarkrysset" och "Lotta på Liseberg". Videon har setts av nästan 2,5 miljoner människor på Youtube, och Tone sjöng på flera demos som skickades in till Melodifestivalen tidigare i höstas.

Trots Tones framgångar uppges Christer Björkman ha tvekat på att ha med henne i tävlingen, eftersom utländska artister aldrig gjort bra ifrån sig i den svenska tävlingen.

”Jobbat hårt”

Lösningen blev att para ihop henne med Erik Segerstedt för att bilda supertrojka med Måns Zelmerlöw i kulissen. Låten har Måns skrivit tillsammans med låtskrivarteamet Mattman & Robin.

– SVT har jobbat hårt för att få ihop en stor duett till tävlingen, när den här idén kom föll bitarna liksom på plats, säger en källa.

Det gör, enligt uppgifter till Nöjesbladet, att den planerade duetten som Sara Varga varit klar för, inte längre är självklar i tävlingen.

Måns Zelmerlöw har via sin presskontakt Sandra Miller avböjt att kommentera sin schlagermedverkan.

Publicerad: