Persbrandt vägrar blogga

NÖJE

Dramaten-stjärnor skriver själva på nätet

1 av 2 | Foto: SPELAR I MÅSEN Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Ingela Olsson och Ellen Mattsson ska nå ut till sin publik genom att blogga. Bara en stjärna säger tvärnej – Mikael Persbrandt.

Nu ska stjärnorna på Dramaten nå ny publik genom att blogga.

Men Mikael Persbrandt tänker inte dela med sig av sina privata tankar.

– Han är den enda som sagt tvärnej, säger "Måsen"-regissören Stefan Larsson.

Dramatenscenen Elverket satsar på att nå ut till en bredare, folkligare publik än moderhuset. För första gången ska nu medlemmarna i en uppsättning blogga om sitt arbete.

Den 22 september har Tjechov-pjäsen ”Måsen” premiär på Elverket i Stockholm, med en gedigen rollista bestående av bland andra Mikael Persbrandt, 43, Ingela Olsson, 49, samt äkta makarna Marie Göranzon, 64, och Jan Malmsjö, 75.

”Det är modernt”

– Att föra dagbok är ett sätt att umgås med sig själv. Jag har redan börjat formulera tankar om vad man kan skriva, säger Malmsjö om bloggen.

Men Mikael Persbrandt har inga planer på att delta.

– Han har inte sagt varför han inte vill, säger regissören och Elverkets konstnärlige ledare Stefan Larsson, 43, som är en av initiativtagarna till bloggen.

– Vi har influerats av hur kvällstidningarna arbetar med att få en relation till sin publik. Man kan blogga under värdiga former. Jag tycker att det är bra och modernt, säger han.

Läs mer

Maud Cordenius