Linda Skugge, du bör gå på Elaine s

NÖJE

NEW YORK

Höken blir kallad fuckface av en medtrafikant.

Jag och Baloo krockar med Alec Baldwin i dörren till Wollensky’s.

Och Elaine halshugger en amningsmotståndare med ett mördande ”shut the fuck up”.

Se där några noteringar från ännu en vecka i västerled.

Han har just hämtat en hyrbil på trettonde och ska styra ut på sjätte avenyn.

Då händer det:

En skåpbil svänger utan förvarning ut i körbanan och Höken tvingas baxa upp Hertz-Toyotan på trottoaren för att undvika kollision.

Now, alla som nånsin åkt bil med Höken vet att han – i vanliga fall en timid liten blomma från Västergötland – förvandlas till Joe Pesci i ”Casino” bakom ratten och...visst, han ska givetvis ut och gapa.

Men our hero hinner knappt få upp sin knutna näve förrän en lika vred homeboy, en sån med strumpa på hjässan, tittar ut genom sidorutan och vrålar:

–?Vad säger du, fuckface!?!?!

En kokande Hök har några riktigt fula fraser på tungan, men ser att det sitter ytterligare tre lika omedgörliga herrar med strumpor på huvudet i skåpbilen och väljer för säkerhets skull att slå till reträtt. Sedan får medtrafikanterna på 95:an upp mot Connecticut betala...

Sensmoral: Trafiken på Manhattan är galen. Och arga bilister säger roliga saker. Höken har visserligen ett fint ansikte, men fuckface är ett fruktansvärt skojigt ord.

Samma kväll kommer jag och Baloo, som fyller år, instånkande på Wollensky’s och vi har precis frustat ur oss några oj-vad-skönt-att-vara-inne-från-kylan-suckar.

Då slås de inre entrédörrarna upp och en Alec Baldwin i bara skjortärmarna bufflar sig förbi oss, ut i Manhattan-kvällen. Han ser ut som han ska. Stor. Köttig. Arg.

–?Fan vad coolt, säger Baloo.

–?Fan vad coolt, säger jag.

Sedan är det alltså en stropp på Elaine’s som blir störd över att Joshuas hustru ammar sin bebis och går fram till Big Mama Elaine herself och säger att han vill att kvinnan avvisas.

Fröken Kaufman tittar klentroget upp och mullrar med sin skrovligaste baryton:

–?Yeah? The kid’s gotta eat too. So shut the fuck up.

Linda Skugge, gå på Elaine’s.

Några småsaker till:

Det går skandalöst fort mellan för- och varmrätt på Nemo i Miami. Jennifer Connolly är vacker i ”Blood Diamond”. Dom pushar för Radio Dept. på Kim’s Video. Hela Elaine’s applåderar när Forest Whitaker får sin Golden Globe. Hatet mot Britney börjar bli obehagligt. Och these pretzel’s are making me thirsty.

Orsaker till extas

Per Bjurman

ARTIKELN HANDLAR OM