Mejla

Magnus Sundholm

Tjuvarna slog till – Paris märkte inget

NÖJE

HOLLYWOOD. Gång på gång slog Bling Ring-gänget till mot Paris Hiltons hem.

Hotellarvtagerskan verkade inte ha en aning om att de snodde hennes märkeskläder, vodka och hopskrynklade femtio- och hundradollarssedlar.

Först när fem gram kokain försvann anmälde hon stölden.

– Hon var vårt första offer. Vi valde henne eftersom vi trodde att hon var dum. För vem lämnar dörren olåst? Vem låter kontanter ligga framme? säger en av gärningsmännen, 19-årige Nick Prugo.

Dokumentet i Vanity Fair om tonårsligan från förmögna familjer är fascinerande läsning. Mellan oktober 2008 och augusti 2009 stal de smycken, klockor och exklusiva designervaror från Hollywoodkändisar som Paris Hilton, Lindsay Lohan, Audrina Patridge,

Orlando Bloom, Megan Fox och Brian Austin Green.

– De tog mina jeans, specialsydda för att passa mina perfekta former, klagar Patridge.

Tjuvarna hade sannerligen smak för lyxmärken: Chanel, Gucci, Tiffany, Cartier, Prada, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Burberry, Yves Saint Laurent. De tog kläder, skor, handväskor, smink, parfym, underkläder. De stal

också Greens Sig Sauer-pistol.

De flesta inbrotten planerades noggrant. Med hjälp av så kallade Star maps – adresser till kända personer som säljs i gathörnen här i Los Angeles – fann de stjärnornas hus. På sajter som Tmz och Radaronline kunde de sedan kartlägga vilka av de utvalda som var bortresta.

Därefter var det bara att slå till.

Medan Bloom och Lohan hade övervakningskameror var Paris Hiltons hem i ett muromgärdat område rena svängdörren. Nyckeln låg under dörrmattan. 19-åriga Rachel Lee gick enligt Prugo igenom hotellarvtagerskans sovrum. Hon tog bland annat en cocktailklänning och några exklusiva bh:ar.

I Paris ”nattklubbsrum” fann de hopskrynklade kontanter i hennes handväska.

Tanken var att ta så lite att de kunde återvända – vilket de gjorde.

Men den 19 december 2008 blev Roy Lopez girig. Han stoppade enligt polisutredningen en Louis Vuitton-väska full med smycken för 15 miljoner kronor.

– Vi hittade också typ fem gram kokain, berättade Prugo.

– Efteråt körde vi runt Mullholland och hade världens roligaste natt.

Paris förnekar genom sin advokat att hon hade kokain i huset.

I sin bok ”Confession of a heiress” skriver hon att hon knappt dricker. Det är en bild som förändrats efter fällningen för rattfylla. Det är inte otroligt att kokainhistorien får liknande effekter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Av: 

Magnus Sundholm

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Magnus Sundholm