Laddar med lyx

Victoria och Daniel varvar
ner i Verbiers skidbackar

VERBIER. Helikopter, privat kock och egen off pist-guide.

Exklusiva Verbier är skidåkningens gräddhylla.

Här laddar just nu Victoria och Daniel inför bröllopet.

Sent i onsdags kväll kom kronprinsessan Victoria, 32, och Daniel Westling, 36, till alporten Verbier i Schweiz. Här firar de påsk tillsammans med goda vännerna Charlotte Kreuger Cederlund, 30, och Christoffer Cederlund, 32.

Tävlar – om vem som har mest

Victoria och Daniel brukar ofta bo hos ”Lotta” och ”Toffe”, men de har fler vänner i Verbier. De senaste åren har orten svämmat över av svenskar. Många familjer med mycket pengar väljer att köpa hus i den schweiziska alpbyn.

– Det har blivit som en tävling. Alla ska ha med så många barnflickor och privata kockar som de kan. De vill helst åka off pist tillsammans med en guide och köra upp sin picknick på toppen med helikopter, säger en person med insyn i svenskkolonin.

Överallt pratas det svenska, men det var få som kände igen kronprinsessan och hennes blivande man i går. Troligtvis lyfte de med helikopter tidigt på morgonen och undvek de pistade backarna. Christoffer och en guide var också med, men Charlotte – som fick sonen Ludvig för fyra månader sedan – väntade på sällskapet nere i byn.

”Usch, jag blir så nervös”

Victoria är en van skidåkare, kungen och drottningen lärde henne redan när hon var två år gammal. Även Daniel är skicklig i backen och dessutom hade de med sig två livvakter som är specialtränade på skidåkning.

Victoria bar en vit jacka, hjälm och rosa skidglasögon. När de nådde slutet av backen bromsade hon in med en elegant sväng, och Daniel började snabbt knäppa upp sina pjäxor.

Victoria behöll hjälmen på hela vägen till restaurang Fer à Cheval nere i byn, där de åt lunch. De satte sig vid ett bord inomhus trots att solen gassade över uteserveringen. Victoria och Daniel log stort mot varandra.

De har haft mycket att göra inför bröllopet och de försöker att hitta så mycket tid tillsammans som möjligt.

– Usch, jag blir så nervös, det är nerver, sa Victoria när Aftonbladet, under hennes namnsdagsfirande den 12 mars, påpekade att det inte var så många dagar kvar till bröllopet.

Publisert: