Klick!

Nu ska Anna Book bli ståuppkomiker

Av: 

Kristin McMillen

NÖJE

Kollaps, operationer och sorg. Nu ska en humorkarriär få Anna Book att se ljuset i tunneln.

Den senaste tiden har varit dramatisk för Anna Book, 40. Nyligen kollapsade hon av magsmärtor i sitt hem och fick föras till sjukhus med ambulans. Efter prover och röntgen fick sångerskan veta att hon har bråck i buken och kommer att behöva genomlida två operationer.

– När hela magmuskulaturen har brustit så spelar det ingen roll om jag gör tvåtusen situps om dagen i sex månader. Jag behöver sy ihop hela magen, säger hon.

Miste mamma och moster

Bråcket är bara ett i raden av Books hälsoproblem. Och även på den privata fronten har det varit tufft. Förra året dog sångerskans mamma, och för en månad sedan miste hon sin moster.

– Jag mår inte bra. Men nu är jag hemma med min familj, och det är den bästa medicinen man kan få.

I väntan på operationerna har Book nu sjukskrivits. Hon har ställt in sina spelningar och ska i stället passa på att besöka sina barns skolor.

– Vem vet, jag kanske lär mig något mer än ABC? Det får du gärna citera mig på, så att någon fattar att jag har mycket självdistans och humor, säger hon.

”Har många karaktärer”

Och just komiken är något som Anna Book planerar att satsa på den närmaste i framtiden.

– Jag tror faktiskt att jag ska börja med stand up. Om inte på någon scen, så i något tv-program. Jag har många roliga karaktärer som folk brukar skratta åt så att de viker sig, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!