Youtuber prisad på gala – gör musik om tuffa resan

Thomas Sekelius: ”Det känns jättecoolt, jättestort och jag är jättetacksam”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: SUVAD MRKONJIC
Thomas Sekelius.

NÖJE

Youtubestjärnan Thomas Sekelius vann pris på QX-galan.

Han är också aktuell med sin debutsingel ”Awakening”. Men livet har inte alltid varit så guldkantat, berättar han i Nyhetsmorgon.

– Jag fick nog av mig själv, säger Thomas Sekelius.

Thomas Sekelius är känd för sina humor- och sminkvideor på Youtube. Kanalen har över 280 000 följare. På QX-galan prisades han som Årets HBTQ-Youtuber.

– Det känns jättecoolt, jättestort och jag är jättetacksam, säger Thomas Sekelius om utmärkelsen, när han gästar Tilde de Paula och Peter Jihde i TV4:s Nyhetsmorgon under tisdagen.

Men han är inte bara Youtube-stjärna, utan även aktuell med sin debutsingel ”Awakening”, som handlar om tuffa ungdomsåren.

Han berättar i programmet hur det var att komma ut inför sin pappa. Han bestämde sig för att säga som det var när han var 16 år gammal.

– Jag hade varit och festat och låg med en kille. Jag kom hem och var rädd för att jag fått ett sugmärke på halsen och jag försökte slingra mig ur och bortförklara det för pappa. Men så fick jag nog av mig själv. Varför ska jag sticka det under stolen och inte bara vara mig själv? säger han och fortsätter:

– Jag gick ner i köket. ”Pappa, det var en kille. Jag är gay”. Det var väldigt spontant och inget jag planerat.

Har skrivit låt om sin resa

Det visade sig att han inte hade något att oroa sig för. Pappan tog beskedet med ro.

– Det var ingen ”big deal” egentligen, säger Thomas och berättar också att hans pappa, mamma och syster alltid har stöttat honom.

Nu har hans resa blivit en låt. Thomas Sekelius släppte debutsingeln ”Awakening” den 10 februari. Låten handlar om hans egen resa - och om just den insikten han slogs av den där kvällen i föräldrarhemmet. Han vaknade upp och insåg att han faktiskt kan, och vågar, vara den han vill.

– Jag har alltid velat göra en låt, säger han.

Drömmen är uppfylld. Snart ska även en musikvideo spelas in till låten, har Thomas Sekelius tidigare berättat.

Publicerad:

LÄS VIDARE