Zara Larssons ilska mot Youtube: ”Är det här på riktigt?”

Sajten blockerade stjärnans video: ”Vi blev väldigt upprörda ”

1 av 2 | Foto: MARCUS ERICSSON
Zara Larsson.
NÖJE

Youtube har blockerat flera videos, för att de innehåller HBTQ-budskap.

Nu får företaget kritik av Zara Larssons, vars nya musikvideo ”Symphony” var en av de videos som blockerades.

– Vi blev väldigt upprörda när vi fick reda på det, säger hon till Fuse TV.

Förra veckan släppte Zara Larsson, 19, sitt nya album ”So Good”. I samband med det kom också en musikvideo för ”Symphony”, ett av albumets titelspår som hon gör i samarbete med Clean Bandit.

Musikvideon är uppbyggd på en tragisk kärlekshistoria, där en kille dör i en cykelolycka. Hans pojkvän som blir ensam kvar, bestämmer sig för att skriva en symfoni till minne av sin avlidne kärlek.

– Det är en otroligt vacker video om en kärlekshistoria, och de råkar vara homosexuella. Vi ville visa det, för det är som vilket förhållande som helst, säger Zara Larsson till Fuse TV.

Ville visa mångfald med videon

Men videon blockerades av youtube i ett filter som skapades för att se till att barn inte ska se ”mogna” saker. Anledningen var att videon har ett HBTQ-budskap.

– Visst, vi hade kunnat ha ett vitt, heterosexuellt par som du ser överallt, i varje film. Men vi ville visa upp ett annat, helt normalt, förhållande.

Förutom Zara Larsson blockerades även videos från flera av youtubes egna HBTQ-personligheter såsom Tyler Oakley, Hannah Hart och Connor Franta. Det resulterade i att twitter översvämmades av hashtagen #YotubeIsOverParty.

När Zara Larsson fick reda på att hennes video blockerats var hon snabb med att visa sitt missnöje på twitter.

”Är den här skiten på riktigt?” skrev hon.

Youtube bad om ursäkt

– Jag måste verkligen gå till botten med det här, för om det handlar om det jag tror att det gör... Vi blev väldigt upprörda när vi fick reda på det, säger hon.

Nu ska videon kunna ses av alla igen, och Youtube har kommit ut med en ursäkt till alla som drabbades.

”Det finns inget viktigare för oss än att vara en plattform där alla har en plats och en röst som de kan höja när de känner att någonting måste förändras”, skriver Youtube Johanna Wright i ett blogginlägg.

Nöjesbladet har sökt Zara Larsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Youtube

Hbtq