Programledarna går in i "Musikhjälpen"-buren

TT

Publicerad 2020-12-14

Brita Zackari, Felix Sandman och Farah Abadi tar plats i buren för "Musikhjälpen".

Nu är det dags för programledarna Brita Zackari, Felix Sandman och Farah Abadi att kliva in i buren inför "Musikhjälpen". Farah Abadi, som har suttit i karantän för att kunna vara med, ser fram emot att lyssna till artister som Felix Sandman, Veronica Maggio, Miriam Bryant och Zara Larsson.

– Det kommer att bli jättemycket liveframträdanden av artister och det har inte varit slösigt med det i år. Det känns superlyxigt att det blir som ett slags festival, för alla, säger hon.

Hon tror att tittarna kommer att känna igen mycket. Men där finns också en hel del nytt – som ett nybyggt torg där artisterna uppträder, och en gigantisk led-skärm. Dessutom blir det allvar kring årets tema, att alla har rätt till sjukvård.

– Som det ser ut nu har hälften av jordens befolkning inte tillgång till grundläggande sjukvård. Man kan tycka att vi har problem i Sverige också med långa köer eller att alla inte har rätt till samma sorts sjukvård beroende på var man bor i landet. Men det är inget i jämförelse med hur det ser ut på andra ställen på jorden, säger Farah Abadi.

ANNONS