Christina Schollin om kärlekslivet efter olyckan: ”Blomstrar”

Fallet som fick huset i Spanien att ligga ute till försäljning

Christina Schollin föll i trappan och bröt sitt ben på tre ställen.

Men olyckan har lett till ökad lycka i äktenskapet med mannen Hans Wahlgren.

– Han har lärt sig laga mat, säger hon.

I december var Christina Schollin, 85, med om en olycka. Hon föll i trappan i sitt hus i Spanien och bröt benet på tre ställen. I dag har hon ett brott på ankeln samt åtta skruvar och en platta inopererad.

Men det finns lite tur i oturen. Christinas man, Hans Wahlgren, 85, har nämligen tagit sig an ett stort uppdrag.

– Han jobbar väldigt bra inom hemtjänsten kan jag säga. Han har lärt sig laga mat, säger Christina Schollin.

– Det är jättelyxigt att bli uppassad på så sätt, men jag längtar efter att inte behöva be om hjälp.

Christina Schollin.
Christina Schollin.
Christina Schollin är med serien ”Thunder in my heart”.
Christina Schollin är med serien ”Thunder in my heart”.

Aktuell i ny tv-serie och film

Christina Schollin har lagt sina teaterskor på hyllan, men skådespelarskorna är fortfarande på. Senare i vår kommer vi se henne i den nya säsongen av Amy Deasismonts serie ”Thunder in my heart”.

Hon avslöjar även att hon spelat in en film.

– Det kommer säkert att avslöjas alldeles snart. Jag har bara en liten roll, precis som jag har i tv-serien, det är ju inga huvudroller. Men det är roligt att fortfarande vara med säger Christina.

Christina Schollin.
Christina Schollin.

Christina Schollin sätter plus på...

Hälsan Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

– Hälsan väldigt bra, det är den här foten. Men det ska bli bättre.

Hur ska du göra för att det ska bli bättre?

– Jag ska flyga till Spanien och där kommer jag att rehabilitera mig fortsatt. Där är det sol, värme och ljus och det har jag saknat. Vi är inte vana vid att bo i Sverige på vinterhalvåret, men det har jag varit tvungen till nu. Jag längtar efter ljus sol och värme och kunna fortsätta rehabilitera foten.

Kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Kärleksliv går ju alltid upp och ner som ni alla vet, men just nu är kärlekslivet på topp så till vida att jag har en enorm kärlek för min man som ställer upp och har ställt upp enda sedan den här (olyckan reds. anm.). Vi lovade varandra nöd och lust för 60 år sedan, och just nu prövas vi i nöden och det blomstrar kärlekslivet. Jag älskar honom och älskar det han gör för mig just nu.

Pikar kärlekslivet?

– Kärlekslivet pikar just nu, ja.

Christina Schollin.
Christina Schollin.

Ekonomin Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

– Vi har en massa utgifter men jag jobbar ju som influencer nu när jag inte står på scen eller inte är med på tv. Men jag är ju faktiskt fortfarande aktiv. Jag kommer i den här tv-serien och sen så har jag varit med i en film, vilket är hemligt än så länge. Men jag har slutat stå på Dramatens stora scen och spela ”Macbeth”. Det var skönt att jag hann klara av det.

– Så jag har ju lite jobb, och så jobbar jag som influencer och kan dela ut väldigt bra erbjudanden till mina följare som är väldigt många på Instagram. Det är roligt. Det dräller in lite pengar.

Vad är det för utgifter?

– Som alla som har en villa, tak som ska repareras och allting sånt där och löpande utgifter. Det är en massa olika saker och sen kommer vi faktiskt att byta boende i Spanien, så vi söker en enplans lägenhet och de är inte billiga. Så vi får se. Vi har vårt hus ute till försäljning nere i Spanien så allting får ha sin gång. Men det kommer att ske ett byte.

Karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Alltså min karriär det senaste året toppades ju faktiskt med att jag stod på Dramaten och spelade drottningen i ”Macbeth” och det är det häftigaste och mest fantastiska jag har gjort under hela min karriär, på en teater scen.

– Och så gjorde jag ju då en tv-serie och en film förra året, finns ingenting som toppar det. Det blir en femma.

Framtidsplanerna:

– Mina framtidsplaner är diffusa. Jag väntar på nya anbud för än så länge är jag fortfarande kapabel att ta mig an nya utmaningar. Jag gillar utmaningar i livet. Så vi får se vad som händer, men jag tror och hoppas att det kommer bli ett fantastiskt nytt år. Bara jag blir av med värken och kan börja gå igen så kommer allt att bl jättejättebra.


Sofia Helin, Rakel Wärmländer, Louise Peterhoff och Oscar Töringe skådespelar i serien ”Limbo”.
Sofia Helin, Rakel Wärmländer, Louise Peterhoff och Oscar Töringe skådespelar i serien ”Limbo”.

Viaplay-premiärer i urval

 • ”Limbo”. Tv-serie av och med Rakel Wärmländer om tre mödrar vars söner har råkat ut för en svår bilolycka. Björn Dixgård från Mando Diaos första singel som soloartist (”Higher”) är ledmotiv. Premiär den 12 februari.
 • ”Förhöret”. Den stjärnspäckade kammarspelsdeckaren med bland andra Lars Mikkelsen, Sverrir Gudnason och Evin Ahmad når sitt slut. Tittarna får äntligen veta som mördade Christina.. Premiär den 26 februari.
 • ”Strandhotellet”. Deckardrottningen och mångsysslaren Camilla Läckberg är tillbaka med en modern såpa om maktkamp och mord på ett hotell i kuststaden Saltsjövik (Varberg). Premiär den 7 mars.
 • ”The swarm”. Internationell eko-thriller med svenske Alexander Karim i huvudrollen om ett mystiskt väsen som väcks till liv på havsbottnen. Bygger på den tyske författarens Frank Schätzings roman. Premiär senare i vår.
 • ”Ingen ängel”. Ungdomsserie om en kaxiga queen bee signerad Viaplay Talent-vinnaren EliSophie Andrée. Twisten är att huvudpersonen Angelina visar sig vara en seriemördare. Premiär senare i vår.
 • ”Arkitekten”. Hajpad miniserie om ung Oslo-arkitekt och den urspårade bostadsmarknaden. Tävlar på filmfestivalen i Berlin. Premiär senare i vår.
 • ”Husköp i blindo”. Äntligen en svensk version av den uppskattade realityserien ”Buying blind”. Husköpare släpper kontrollen helt och låter experter köpa ett hus till dem. Premiär senare i vår.
 • ”Högspänning”. Realityserie i stil med ”Frusna vägar” om hjältarna som säkrar vår elförsörjning. Serien följer ett gäng starka personligheter i deras inte sällan farofyllda arbete. Premiär i mars.
 • ”Munch”. Episodfilm om konstnären Edvard Munch med svenska Lisa Carlehed i rollen om August Strindberg (!). ”Skriet”-målaren spelas av inte mindre än fyra olika skådespelare. Premiär den 24 mars.
 • ”Liv Ullmann – The road less travelled”. Unik inblick i Ingmar Bergmans partner och favoritskådespelares långa karriär. Följ Liv Ullmann från barnsben fram till hyllningar på Oscarsgalan. Premiär senare i vår.
Publisert:

LÄS VIDARE