”Gift vid första ögonkastet”-deltagarnas miss: ”Kan förstöra”

Står skrivna på samma adress

Publicerad 2024-04-02

SVT gör allt i sin makt för att behålla dramatiken i ”Gift vid första ögonkastet”.

Men nu har deltagarna lyckats avslöja sig själva.

– Spoilerns kan förstöra spänningen för tittarna, säger Molly Brunner, programmets pressansvariga.

Om mindre än en vecka har ”Gift vid första ögonkastets” jubileumssäsong premiär. Återigen ska åtta stycken främlingar gifta sig med en främling som experter matchat ihop dem med.

Men redan nu kan de nyfikna tittarna få reda på hur det gått – för i alla fall två av paren – eftersom de står skrivna på samma adress.

Alla deltagare i ”Gift vid första ögonkastet” säsong tio.

SVT: ”Finns inga regler”

Molly Brunner, pressansvarig för ”Gift vid första ögonkastet” säger till Aftonbladet att SVT försöker hålla så mycket som möjligt hemligt fram tills programmet sänts.

– Deltagarna får inte avslöja det som inte ännu inte har sänts. Det finns inga regler som säger att deltagarnas adresser eller annan basal information om dem inte får finnas tillgänglig. De lever ju på som vanligt efter avslutad inspelning.

Ser ni det här som ett problem?

– Vi har aldrig haft problem med det här tidigare. Media har alltid respekterat att inte spoila. I andra sammanhang då media spoilat har det bara slagit tillbaka på dem själva snarare än på SVT och tittarna har blivit väldigt besvikna och upprörda att någon förstört deras tittarupplevelse.

”Gift vid första ögonkastet” har premiär den 8 april på SVT och SVT Play.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln